ΜΕΤΟΧΕΣ: Τα «εμπιστευτικά» reports των ξένων – Αποδόσεις 20%-30% στο εξάμηνο!

23:17 7/1/2013 - Πηγή: BankWars

Η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των ξένων επενδυτών για τις ελληνικές μετοχές συνοδεύεται από προσδοκίες για σημαντικές αποδόσεις το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Σε εμπιστευτικά reports (πέραν των ήδη γνωστών) που εκδίδουν μεγάλα επενδυτικά «σπίτια» του εξωτερικού που… «κάνουν δουλειές στην Ελλάδα», οι αποδόσεις που εκτιμούν ότι θα αποκομίσουν οι πελάτες τους από την ελληνική αγορά, στο βαθμό που δεν θα παρατηρηθούν νέες, βίαιες ανατροπές, κυμαίνονται σε ένα μέσο επίπεδο του 20% – 30% για το επόμενο 6μηνο, επισημαίνοντας ότι, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τα ποσοστά αυτά θα μπορούσαν να ενισχυθούν

περαιτέρω.

Θέτουν, δηλαδή, στόχους που σε γενικές γραμμές αντιστοιχούν σε επίπεδα δείκτη άνω των 1.100 – 1.200 μονάδων. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, είναι ότι οι ξένοι οίκοι εκτιμούν ότι θα επιτύχουν πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από τοποθετήσεις σε μία σειρά μετοχών που δεν συμπεριλαμβάνονταν μέχρι πρόσφατα στα target groups τους. Πρόκειται για μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, που χαρακτηρίζονται ως «η νέα γενιά των blue chips».

Keywords
Τυχαία Θέματα