ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ! Τι λέει για Παπακωνσταντίνου – Βενιζέλο – Τι αναφέρει για ΓΑΠ και Σαμαρά

22:37 7/1/2013 - Πηγή: BankWars

Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προς διερεύνηση των ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, σε σχέση με τυχόν πράξεις και παραλείψεις τους ως προς τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση που κατέθεσε στη Βουλή.

- Ξεχωριστή αναφορά γίνεται για τον κ. Γιώργο

Παπανδρέου για τον οποίο σημειώνεται ότι η στάση του «χρήζει περαιτέρω ουσιαστικής διερεύνησης και εκτίμησης».

Αποδίδει «τεράστιες πολιτικές ευθύνες που βαρύνουν όλες διαδοχικά τις Κυβερνήσεις, επί των ημερών των οποίων η λίστα άλλαζε χέρια και συρτάρια χωρίς να αξιοποιείται προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και του ελληνικού λαού. Πρωτίστως, οι ευθύνες αυτές αφορούν, πέραν των άμεσα εμπλεκομένων Υπουργών, τους διαδοχικούς Πρωθυπουργούς αυτών των Κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου και του σημερινού Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση του ζητά:

- Να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, με τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχομένων ποινικών ευθυνών των Γ. Παπακωνσταντίνου και Ε. Βενιζέλου για όλες τις ανωτέρω μνημονευόμενες και εξειδικευόμενες αξιόποινες πράξεις

- Να διερευνηθούν μέχρι πλήρους διαλευκάνσεως όλα τα πραγματικά περιστατικά που έχουν προκύψει ή φέρονται ότι έχουν λάβει χώρα στην προκείμενη υπόθεση, με την εξάντληση όλων των νόμιμων μέσων απόδειξης και ανακριτικών ενεργειών για τις οποίες έχει αρμοδιότητα η Επιτροπή, συμπεριλαμβανομένης της πραγματογνωμοσύνης, της κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης μαρτύρων κ.λπ.

- Να επεκταθεί η διερεύνηση σε πρόσωπα και αδικήματα για τα οποία θα προκύψουν ενδείξεις και στοιχεία από την έρευνα της κοινοβουλευτικής επιτροπής, μετά και τη διαβίβαση του πορίσματος του Σ.Δ.Ο.Ε. για το ύψος των διαφυγόντων φόρων, πορίσματος που πρέπει απαραιτήτως να αποτελέσει τμήμα της δικογραφίας που θα εξετάσει η κοινοβουλευτική Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης

ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ

Τη διαγραφή των βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά από τη Δημοκρατική Αριστερά ανακοίνωσε Φώτης Κουβέλης. Αντιδράσεις από στελέχη του κόμματος .

Keywords
Τυχαία Θέματα