ΜΕΤΚΑ: Η Γ.Σ. αποφάσισε τη διανομή μερίσματος €0,15/μετοχή

18:40 1/6/2017 - Πηγή: BankWars

Η ΜΕΤΚΑ ανακοίνωσε ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2017, αποφάσισε μεταξύ άλλων, τη διανομή μερίσματος ανερχόμενο στο ποσό των δεκαπέντε λεπτών του ευρώ (0,15 ευρώ) ανά μετοχή και μετά την παρακράτηση φόρου ποσοστού 15% το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανά μετοχή θα ανέρχεται τελικά σε δώδεκα λεπτά του ευρώ και εβδομήντα πέντε εκατοστά του λεπτού (0,1275€).

Για τους αλλοδαπούς δικαιούχους μερίσματος (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), οι οποίοι είναι κάτοικοι συμβατικών

κρατών, ο παρακρατούμενος φόρος ποικίλλει ανάλογα με τις προβλέψεις της οικείας σύμβασης αποφυγής διπλής φορολογίας ο οποίος σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει το 15%.

Η αποκοπή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την 6η Ιουνίου 2017 και η διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει την 13η Ιουνίου 2017. Από την ίδια ημερομηνία οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ θα είναι διαπραγματεύσιμες στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην καταβολή του μερίσματος. Δικαιούχοι στην καταβολή μερίσματος είναι οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αϋλων Τίτλων [Σ.Α.Τ.] στις 7η Ιουνίου 2017 (record date).

Keywords
Τυχαία Θέματα