Μυτιληναίος: Μεγάλη επένδυση 400 εκατ. ευρώ – Σύντομα το ομολογιακό – Το μήνυμα στον Τσίπρα για το χρέος

16:14 1/6/2017 - Πηγή: BankWars

Μεγάλη επένδυση 400 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέου εργοστασίου αλουμίνας ετοιμάζει ο όμιλος Μυτιληναίου, όπως προέυψε από τη Γενική Συνέλευση. Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δήλωσε αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία, ενώ αποκάλυψε τι είπε στον πρωθυπουργό για το χρέος.

Επίσης, προωθείται και η αναβάθμιση της μονάδας παραγωγής αλουμινίου, στα πλαίσια επένδυσης 100 εκατ. ευρώ με στόχο την αύξηση της ετήσιας παραγωγικής δυνατότητας από τους 190.000 στους 270.000 τόνους. Στην περίπτωση

της πρώτης μονάδας αναμένεται να απασχοληθούν 300 εργαζόμενοι.

Όπως δήλωσε σχετικά με τις νέες επενδύσεις ο ο επικεφαλής του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος, σε εξέλιξη βρίσκεται ο εταιρικός μετασχηματισμός. «Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο άλμα», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα διατηρήσει τον τίτλο του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Ο Ευ. Μυτιληναίος επεσήμανε πως το ενδιαφέρον για τις μονάδες της ΔΕΗ θα οριστικοποιηθεί όταν η κυβέρνηση καταλήξει στο πακέτο των προς πώληση μονάδων. Πάντως, τόνισε ότι ο Όμιλος διαθέτει την απαιτούμενη ρευστότηα και υπογράμμισε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις εξελίξεις σχετικά με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων στους τομείς που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, διερευνόντας τα περιθώρια συμμετοχής.

Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετήθηκε και σε σχέση με τη ΛΑΡΚΟ, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι πλέον δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον Όμιλο.

Όσον αφορά το ομολογιακό δάνειο, η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος Ιουνίου με στόχο την άντληση 250 – 300 εκατ. ευρώ και ένα επιτόκιο με πρώτο νούμερο το 3. Συμμετοχή στο δάνειο με 50 εκατ. ευρώ θα έχει η EBRD, ενώ το δάνειο αναμένεται να ξεκλειδώσει πιστωτικές γραμμές 1,4 δις. ευρώ μεσοπρόθεσμα.

«Είπα στον Τσίπρα να μη σηκώνει τον πήχη για το χρέος», τόνισε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. «Δεν είναι τόσο σημαντικό το ύψος του χρέους αλλά η αντίληψη για το χρέος», προσέθεσε και εκτίμησε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε θεαματικά αποτελέσματα στις 15 Ιουνίου (Eurogroup) ή στις 22 Ιουνίου (Σύνοδος Κορυφής). Τόνισε δε ότι πρέπει «να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση».

«Ο Watsa μού είπε ότι η ελληνική οικονομία είναι σαν πιεσμένο ελατήριο και θα σημειωθεί ανάπτυξη 5% τον πρώτο χρόνο και 7% τον δεύτερο», ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου, που βλέπει στη χώρα πολιτική σταθερότητα καθώς υπάρχει μια κυβέρνηση που παίρνει δύσκολες αποφάσεις και δύσκολα μέτρα, αλλά και μια εν δυνάμει κυβέρνηση, η αντιπολίτευση, που είναι φιλελεύθερη και υπέρ της επιχειρηματικότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα