Μέσω ΔΕΗ η είσπραξη του τέλους ακινήτων-Δεκτό το αίτημα του ΥΠΟΙΚ

Δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών από τον Άρειο Πάγο για το χαράτσι και κανονικά, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, θα συνεχίσει να εισπράττεται το τέλος ακινήτων.

Το τριμελές συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκανε δεκτό το αίτημα του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, και αναστέλλει την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου

Αθηνών, η οποία απαγόρευσε στη ΔΕΗ να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ).

Ο δικηγόρος της ΔΕΗ Χ. Συνοδινός υποστήριξε ότι καθημερινά εκδίδονται 150.000 – 200.000 λογαριασμοί και είναι έτοιμοι προς αποστολή 3.000.000 λογαριασμοί που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων. Η ΔΕΗ «έχει μπει μέσα» 1,7 δισ. ευρώ γιατί οι καταναλωτές πολλές φορές δεν πλήρωναν όχι μόνο το τέλος, αλλά ούτε καν το λογαριασμό ρεύματος, προσέθεσε ο κ. Συνοδινός.

Ακόμη υποστήριξε ότι χρειάζονται μήνες για ν’ αλλάξει το λειτουργικό σύστημα και ότι πρέπει να σταλούν οι εκτυπωθέντες λογαριασμοί και όχι ν’ αλλάξουν, γιατί θα έχει σημαντικό κόστος. Σημείωσε επίσης, ότι η ΔΕΗ χρειάζεται τουλάχιστον 2 – 3 μήνες για να θέσει σε εφαρμογή την απόφαση του Πρωτοδικείου.

Από την άλλη πλευρά, οι δικηγόροι των Ενώσεων Καταναλωτών Ι. Σακκάς και Ι. Μυταλούλης υποστήριξαν ότι η ΔΕΗ προφασίζεται αδυναμία προσαρμογής στην απόφαση, ενώ από τις 5 Δεκεμβρίου 2012 έχει δηλώσει ότι θα συμμορφωθεί και ότι οι καταναλωτές πλήρωσαν έναντι χωρίς να καταβάλλουν το «χαράτσι».

Keywords
Τυχαία Θέματα