ΜΕΡΚΕΛ: “Λυπάμαι αλλά σέβομαι την απόφαση της Κύπρου” – Πυρά από την αντιπολίτευση δέχεται η καγκελάριος

Τη λύπη της για την απόφαση της κυπριακής Βουλής εξέφρασε το μεσημέρι της Τετάρτης η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Ωστόσο, η κ. Μέρκελ είπε πως αποδέχεται την απόφαση της χώρας και ότι αναμένει την πρόταση της κυπριακής κυβέρησης προς την τρόικα.

«Λυπάμαι για την απόφαση της κυπριακής Βουλής

αλλά φυσικά τη σεβόμαστε και τώρα περιμένουμε θα δούμε τις προτάσεις που θα κάνει η κυβέρνηση στην τρόικα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, κυρίως μέσω της τρόικας» πρόσθεσε η Άνγκελα Μέρκελ.

Κριτική Στάινμπρουκ

Αυστηρή κριτική στην καγκελάριο Μέρκελ και το οικονομικό επιτελείο της γερμανικής κυβέρνησης άσκησε ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών Πέερ Στάινμπρουκ.

Αναφερόμενος στο σχέδιο που πρότεινε το Eurogroup στην Κύπρο για φορολόγηση των καταθέσεων, ο Στάινμπρουκ έκανε λόγο για μεγάλες ευθύνες της γερμανικής κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας το «κραυγαλέο πολιτικό λάθος».

«Το πακέτο δημιουργήθηκε με τη σημαντική συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Σόιμπλε και την έγκριση της καγκελαρίου Μέρκελ. Η πρόβλεψη για συμμετοχή και των μικροκαταθετών προκάλεσε σοβαρή ανησυχία, η οποία επιδείνωσε την κρίση. Επρόκειτο για κραυγαλέο πολιτικό λάθος» τόνισε χαρακτηριστικά ο Στάινμπρουκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα