Μεικτά πρόσημα για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε μεικτά πρόσημα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να προσβλέπουν στα προκαταρκτικά στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τρίτου τριμήνου από την ευρωζώνη, καθώς και στα στοιχεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρέμεινε περίπου αμετάβλητος στις πρώτες συναλλαγές και τώρα σημειώνει μικρή άνοδο 0,08% στις 446,99 μονάδες. Ο κλάδος πρώτων υλών σημειώνει άνοδο 0,9%, ενώ οι μετοχές των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών σημείωσαν πτώση 0,5%.

Κατά τα λοιπά

αναμένονται ανακοινώσεις για  τα στοιχεία ανεργίας της ζώνης του ενιαίου νομίσματος για το τρίτο τρίμηνο και η έρευνα ZEW της Γερμανίας για το οικονομικό κλίμα του Νοεμβρίου.

Τα κέρδη πριν ανοίξουν οι αγορές ήρθαν από τις Vodafone, RWE και Imperial Brands.

Στα επιμέρους ταμπλό ο βρετανικός FTSE 100 στο -0,09%, ο γερμανικός DAX 0,10%, o γαλλικός CAC 40  +0,05%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,29% όπως και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35

Νωρίτερα, οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν άνοδο, καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις πολυαναμενόμενες συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς και περισσότερα οικονομικά στοιχεία. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθούν από κοντά στο Σαν Φρανσίσκο αυτή την εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά από περίπου ένα χρόνο.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια των αμερικανικών μετοχών παρέμειναν αμετάβλητα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή του Οκτωβρίου που έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθεί πριν από την έναρξη των αμερικανικών συναλλαγών.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό θεωρούνται ενδεικτικά γοα  το πώς, ή αν, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα προσαρμόσει τα επιτόκια στο μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα