Ανοδικά έκλεισαν τα ασιατικά χρηματιστήρια

Ανοδικά κινήθηκαν δείκτες στα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα στις πολυαναμενόμενες συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, καθώς στα οικονομικά στοιχεία που αναμένεται να δημοσιευθούν για την περιοχή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα συναντηθούν στο Σαν Φρανσίσκο αργότερα μέσα στην ημέρα, για πρώτη φορά έπειτα από έναν χρόνο περίπου.

Σε αυτό το κλίμα, ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei

225 κέρδισε 0,34%, ενώ ο Topix πρόσθεσε 0,37%. Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο κατά 1,23%. Ο Kosdaq πρόσθεσε 2,25%, επιστρέφοντας στα κέρδη ύστερα από πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε 0,83% υψηλότερα στις 7.006,70 μονάδες, ανακάμπτοντας έπειτα από δύο πτωτικές συνεδριάσεις.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ κέρδισε 0,11%, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε άνοδο 0,074%.

Μικρές διακυμάνσεις παρουσίασαν τη Δευτέρα  οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι επενδυτές κατάφεραν να ξεπεράσουν το σοκ της αρνητικής αξιολόγησης από τον οίκο Moody’s και να εστιάσουν στα αναμενόμενα θετικά μηνύματα από τον πληθωρισμό. Έτσι, οι αρχικές απώλειες περιορίστηκαν και μάλιστα o Dow κατάφερε να περάσει σε θετικό έδαφος.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ΗΠΑ, που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα (14/11), αναμένεται να δείξουν ότι έχει αυξηθεί κατά 3,3% σε σχέση με 12 μήνες νωρίτερα, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Ο δείκτης αναμένεται επίσης να έχει αυξηθεί κατά 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Αυστραλία διολίσθησε τον Νοέμβριο, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Westpac-Melbourne.

Ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος του Ινστιτούτου Westpac-Melbourne υποχώρησε στο 79,9 τον Νοέμβριο, από 82 τον Οκτώβριο.

Οι τιμές του πετρελαίου διαμορφώθηκαν υψηλότερα τη Δευτέρα, αφού ο ΟΠΕΚ διασκέδασε τις ανησυχίες ότι η ζήτηση επιβραδύνεται.

Τα συμβόλαια του αργού τύπου Brent παράδοσης Ιανουαρίου ενισχύθηκαν κατά 1,09 δολάρια ή 1,34%, για να διαμορφωθούν στα 82,52 δολάρια το βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια West Texas Intermediate για τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν κατά 1,09 δολάρια ή 1,41%, για να διαμορφωθούν στα 78,26 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο σημείωσαν πτώση την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι traders απέρριψαν τον κίνδυνο ενός ευρύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή και άρχισαν να ανησυχούν ότι η πτώση των εξαγωγών από την Κίνα θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια οικονομική επιβράδυνση που θα πλήξει τη ζήτηση για το αργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα