ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΙΚΟΙ ΤΟ 2015

Ισχυρή πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου βλέπουν στο επόμενο διάστημα οι διεθνείς αναλυτές, με τα χειρότερα σενάρια να μιλούν για υποχώρηση μέχρι και στα επίπεδα των 1,10 δολαρίων.

Συγκεκριμένα:

Short τοποθετήσεις για την ισοτιμία ευρώ – δολαρίου συστήνει η ελβετική UBS. Όπως προβλέπει, οι πιέσεις στο ευρωπαϊκό νόμισμα θα διατηρηθούν.

Επί τα χείρω αναθεώρησε και η Barclays τις εκτιμήσεις της για το ευρωπαϊκό νόμισμα. Η βρετανική τράπεζα εκτιμά

πλέον πως το ευρώ θα υποχωρήσει στα 1,27 δολάρια εντός του τρέχοντος μηνός, Σεπτεμβρίου, στα 1,22 δολάρια σε βάθος τριών μηνών και στα 1,10 δολάρια σε ορίζοντα ενός έτους.

Ο στόχος για υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος στα επίπεδα των 1,25 δολαρίων στα τέλη του 2014 παραμένει, αναφέρει έκθεση της Deutsche Bank.

Η Goldman Sachs προβλέπει πλέον υποχώρηση του ευρώ έως και τα χαμηλά επίπεδα των 1,15 δολαρίων μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους ενώ η BofA Merrill Lynch αναμένει ήπια υποχώρηση του ευρώ, στα επίπεδα των 1,26 δολαρίων, αλλά όχι χαμηλότερα.

Τέλος, μετά και το νέο πακέτο μέτρων της ΕΚΤ, η γαλλική επενδυτική τράπεζα BNP Paribas υποβάθμισε την εκτίμηση για την πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος σε ορίζοντα 12 μηνών στα 1,18 δολάρια από 1,26 δολάρια προηγουμένως. Παράλληλα, η BNP Paribas προβλέπει πως μέχρι τα τέλη του 2014 το ευρώ θα έχει διολισθήσει στα 1,25 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα