Δωρεάν υπολογιστής ή τάμπλετ με σύνδεση στο internet σε 700.000 Έλληνες στη νέα χρονιά

Να διαθέσει 80.000.000 ευρώ για να αποκτήσουν από τον Φεβρουάριο φορητό υπολογιστή ή τάμπλετ (αλλά και οικιακή σύνδεση στο ίντερνετ) ετοιμάζεται η κυβέρνηση, σε όσους έλαβαν ή θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα. Παράλληλα ξεκινά και η διαδικασία με άλλα 25.000.000 ευρώ για να δημιουργηθούν wi-fi hotspots ώστε να αποκτήσουν και όλοι οι πολίτες δωρεάν σύνδεση ίντερνετ «καθ’οδόν» σε δημόσιους χώρους και σημεία.

Τις σχετικές διαδικασίες κινεί ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων Μανώλης Δασκαλάκης που αναμένει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου τις προτάσεις της αγοράς για το πώς

θα αξιοποιηθούν τα κονδύλι αυτά, ώστε να ωφεληθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται να δοθεί voucher αξίας 100-500 ευρώ (χωρίς το ΦΠΑ και μετά τις εκπτώσεις που θα επιτευχθούν στη διαβούλευση), για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας, με τελικό αποδέκτη τα 700.000 νοικοκυριά που δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα.

Τα συνολικά 105 εκατομμύρια αφορούν αρχικά τις δράσεις για περιοχές όπως η Αττική, Στερεά Ελλάδα, Μακεδονία, Κρήτη, Νησιά Αιγαίου αλλά σταδιακά θα επεκταθεί για να καλύψει και την υπόλοιπη Ελλάδα.

protothema.gr

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα