Ράλι 3,6% στο Χρηματιστήριο της Μόσχας – Κέρδη για ευρωαγορές, ευρώ, ρούβλι

11:06 3/9/2014 - Πηγή: BankWars

[UPD] Ράλι κατέγραψε το Χρηματιστήριο της Μόσχας την Τετάρτη στον απόηχο της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, παρά την σύγχυση με τις αντικρουόμενες δηλώσεις της Μόσχας. Την άνοδο ακολουθούν και οι ευρωαγορές.

Το ευρώ ενισχύθηκε αγγίζοντας υψηλό ημέρας στα 1,31565 δολάρια, ενώ αυτή την ώρα καταγράφει άνοδο 0,06% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ στα 1,3141 δολάρια.

Παράλληλα, κέρδη σημειώνει το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα και σε σχέση με το ελβετικό φράγκο κινούμενο ανοδικά κατά 0,1%. Σταθεροποιητικά κινείται η συναλλαγματική ισοτιμία ευρώ/ γεν, καθώς το ιαπωνικό νόμισμα βρίσκει στήριξη στις προσδοκίες για περαιτέρω δράση της Τράπεζας της Ιαπωνίας, της οποίας η διήμερη συνεδρίαση ξεκινάει σήμερα.

Όσον αφορά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,66% στις 6.874 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 1,25% στις 9.626 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 1% στις 4.422 μονάδες.

Άλμα 3,6% για τον Micex, άνοδος 1,7% για το ρούβλιΡάλι στο ρωσικό χρηματιστήριο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, με τον Micex να σημειώνει άλμα 3,6% στις 1.450 μονάδες, ήτοι τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 2 Ιουνίου. Ισχυρά κέρδη της τάξης του 3,9% και για τον RTSI. Ανοδικά και οι υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

Παράλληλα, το ρωσικό νόμισμα σημειώνει κέρδη 1,7% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ με τη συναλλαγματική ισοτιμία δολάριο / ρούβλι να διαμορφώνεται στα 36,8275.

Επίσης, βουτιά 30 μονάδων σημειώνει η απόδοση των κρατικών ομολόγων Ρωσίας στο 9,53%, ενώ ανοδικά κινείται η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς ομολόγου βάσης, bund, στο 0,96%. Σημειώνεται ότι τα γερμανικά ομόλογα θεωρούνται ως “ασφαλές καταφύγιο” για τους επενδυτές σε περιόδους έντονης μεταβλητότητας και μεγάλης αβεβαιότητας στις αγορές.

«Οι αγορές είναι χαρούμενες για την κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Viktor Szabo, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Aberdeen Asset Management. «Ωστόσο, θεωρώ πως είμαστε μακριά από το τέλος της διαμάχης, καθώς έχουμε ξαναδεί παρόμοια αποκλιμάκωση πολλές φορές».

Ευρωζώνη: Απογοητεύουν οι ανακοινώσεις από τα ΡΜΙ

Απογοητευτικές ήταν οι ανακοινώσεις από τα ΡΜΙ της Ευρωζώνης για τον Αύγουστο.

Οι δείκτες ΡΜΙ Composite και υπηρεσιών για την Ιταλία βρέθηκαν στο 49.9 και στο 49.8 αντίστοιχα, ενώ για την Γαλλία ο δείκτης υπηρεσιών ανακοινώθηκε στο 50.3 έναντι πρόβλεψης για 51.1 με το ΡΜΙ Composite να βρίσκεται στο 49.5 έναντι πρόβλεψης για 50.0. Οι πιέσεις για το ευρώ αυξήθηκαν μετά την ανακοίνωση από τα ΡΜΙ υπηρεσιών και Composite από τη Γερμανία, με τους δείκτες να ανακοινώνονται στο 53.7 και 54.9 έναντι πρόβλεψης για 54.9 και 56.4 αντίστοιχα.

Όσον αφορά την Ευρωζώνη, ο δείκτης ΡΜΙ Composite ανακοινώθηκαν στο 52.5 έναντι πρόβλεψης για 52.8 ενώ ο δείκτης υπηρεσιών ανακοινώθηκε στο 53.1 έναντι εκτίμησης για 53.5 τον Αύγουστο.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Με το βλέμμα στους δείκτες PMI της Ευρωζώνης τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια

Με μικρή άνοδο διαμορφώνονται οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στα στοιχεία των δεικτών PMI του κλάδου υπηρεσιών που θα ανακοινωθούν από Ευρώπη και Ην. Βασίλειο. Πολλές είναι βέβαια και οι προσδοκίες για την αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Τα στοιχεία για τους δείκτες PMI της Ευρωζώνης αναμένεται να απογοητεύσουν ξανά καθώς η ζώνη του ευρώ συνεχίζει να προσπαθεί να εξέλθει από την πολυετή ύφεση, παρά τα προγράμματα στήριξης της ΕΚΤ», ανέφερε στο Dow Jones Newswires, ο Craig Erlam της Alpari.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ξεκίνησε με άνοδο 0,2%, ενώ ο εκτιμητής της πορείας των χρηματιστηριακών αγορών των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται 0,63%.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,26%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,53%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,56%.

Keywords
Τυχαία Θέματα