“Μαύρη” πρόβλεψη για ανεργία 28% στην Ελλάδα το 2014

Στην Ελλάδα αναμένεται η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας μεταξύ των χωρών της ΕΕ και του ΟΟΣΑ το επόμενο 18μηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Οργανισμός στην έκθεσή του για την απασχόληση τη διετία 2013-1014.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ, ο μέσος όρος των δεικτών ανεργίας, αναμένεται να υποχωρήσει ελαφρώς σε ορίζοντα 18 μηνών, στο 7,8% από 8%. Συνολικά 48 εκατομμύρια

άνθρωποι θα βρεθούν εκτός αγοράς εργασίας στις 34 χώρες – μέλη του Οργανισμού.

Επίσης, οι αποκλίσεις μεταξύ των χωρών, αναμένεται να διευρυνθούν. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι η ανεργία στις ΗΠΑ θα υποχωρήσει στο 6,7% από 7,65 και στη Γερμανία στο 4,7% από 5,3%.

Ωστόσο, στην υπόλοιπη Ευρώπη, η ανεργία είτε θα αυξηθεί, είτε θα παραμείνει στάσιμη. Στη Γαλλία, η ανεργία το 2014 θα αυξηθεί στο 11,2%, στην Ιταλία στο 12,6%, ενώ σε Ελλάδα και Ισπανία θα πλησιάσει το 28%! Ελαφρώς θα αυξηθεί η ανεργία στη Βρετανία στο 7,8% έναντι 7,7% φέτος.

«Τα τραύματα που προκάλεσε η κρίση στις κοινωνίες απέχουν πολύ από το να έχουν θεραπευτεί» σχολίασε σχετικά ο Ανχελ Γκουρία, γ.γ. του ΟΟΣΑ, από το Παρίσι όπου παρουσιάστηκαν επίσημα τα στοιχεία. «Πολλές από τις χώρες μέλη αντιμετωπίζουν υψηλή και επίμονη ανεργία, ειδικά μεταξύ των νέων».

Keywords
Τυχαία Θέματα