Έντονα αντιδρούν τα κόμματα στο πολυνομοσχέδιο

«Η οικονομική κατάσταση, η καθημερινή αγωνία των πολιτών αποδεικνύουν ότι χρειάζεται άμεσα να υποστηριχθούν μέτρα αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για το επίμαχο πολυνομοσχέδιο.

«Ούτε οι απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα,

ούτε οι πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις συνιστούν διέξοδο από την κρίση. Η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί σοβαρά για να αναθεωρηθούν οι επαχθείς όροι του μνημονίου. Μόνο με πολιτικές ανάπτυξης και στήριξης των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων μπορεί η χώρα να προχωρήσει μπροστά» τονίζει η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της.

ΚΚΕ: Πολυνομοσχέδιο έκτρωμα

Για «πολυνομοσχέδιο έκτρωμα» έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε δηλώσεις του κατά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

«Εκτός από τις μαζικές απολύσεις, τη φοροληστεία, τις περικοπές στον ΕΟΠΥΥ», ο κ. Κουτσούμπας κατήγγειλε «τη μεθόδευση που γίνεται για γενίκευση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, με μείωση του κατώτερου μισθού, του μισθού πείνας δηλαδή, σε κάτω από 500 ευρώ».

«Η ασφυξία, που νιώθει ο λαός μας, θα πρέπει άμεσα να μετασχηματιστεί σε μαζική λαϊκή αντεπίθεση. Να πάρει ο ίδιος τις τύχες στα χέρια του, να μην περιμένει λύσεις από τα πάνω, για να μπορέσει να ανοίξει τελικά ο δρόμος, όσο είναι νωρίς να γυρίσει την πλάτη στο νέο διπολισμό που αρχίζει να διαμορφώνεται», κατέληξε.

ΑΝΕΛ: Δεν μένει τίποτα όρθιο

«Κανέναν και τίποτα δεν αφήνει όρθιο το νέο πολυνομοσχέδιο που ελαφρά τη καρδία προωθεί η συγκυβέρνηση», σχολιάζει η αναπληρωτής γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Οπως αναφέρει, «το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεί σε ολόκληρο τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας αυτή τους η απόφαση είναι τεράστιο».

«Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους πριν η ιστορία τους καταγράψει ως άλλους «κατακτητές» που άλωσαν την Ελλάδα με μαζικές λεηλασίες χωρίς καμία διάκριση», καταλήγει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Δεν θα το ψηφίσω

Δε θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο ο Ανδρέας Λοβέρδος, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Θέλω να προστατέψω την αξιοπρέπειά μου απέναντι στον πολίτη και τους δημοσιογράφους», δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.

«Από την ώρα που ψήφισα το Νοέμβριο τα μέτρα είπα ότι από εδώ και πέρα η Ελλάδα εξασφάλισε ένα τεράστιο κεφάλαιο. Είχαμε την ευκαιρία να δουλέψει η κυβέρνηση ώστε να μη χρειαστεί να πάρουμε μέτρα», πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα