Μ. ΣΑΛΛΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σοβαρό πρόβλημα τα “κόκκινα” δάνεια – Οι λύσεις να μην μπλοκάρουν την ανάκαμψη

19:19 2/7/2014 - Πηγή: BankWars

Εξαιρετικά σοβαρό χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας , το ζήτημα των “κόκκινων’ δανείων, ενώ διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για ένα θέμα που αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα από τις ελληνικές τράπεζες.

“Η στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσουμε για την επίλυση του προβλήματος, πρέπει να είναι τέτοια ώστε, να μην ανακοπεί η πορεία ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας”, τόνισε κατά την επίσκεψή

του στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τρ. Πειραιώς, οι τράπεζες εξετάζουν μία -μία τις επιχειρήσεις για εξυγίανση και αναδιάρθρωση, με απόλυτη προτεραιότητα σε εκείνες που λειτουργούν, απασχολούν πολλούς εργαζόμενους και έχουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική δραστηριότητα.

“Οι τράπεζες, σας μιλώ και από την εμπειρία της δικής μας τράπεζας, έχουν οργανώσει εσωτερικούς μηχανισμούς και διαδικασίες και είναι σε θέση σήμερα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε διαχειριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο. Η όλη προσπάθεια αποβλέπει στην οικονομική ανόρθωση του τόπου και την ενίσχυση της υγιούς και ανταγωνιστικής επιχειρηματικότητας”, δήλωσε. αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Τρ. Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας,
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Σάλλας έκανε λόγο για εμφανή αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, αναφέροντας χαρακτηριστικά την επιτυχημένη ελληνική προεδρία και μάλιστα με χαμηλό κόστος, όπως επίσης και την επιτυχή διαχείριση θεμάτων της δημόσιας τάξης.

Για την οικονομία, ο ίδιος είπε ότι βλέπουμε μία βελτίωση των επιδόσεων του ιδιωτικού τομέα, όπως στον τουρισμό, ο οποίος έχει σημαντική επίδραση και σε πολλούς άλλους κλάδους. Χαρακτηριστικό είναι ακόμη το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από το εξωτερικό για μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές ή την αγορά ακινήτων, καθώς βέβαια και η επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, την οποία χαρακτήρισε έναν επίσης κρίσιμο παράγοντα που συνεισφέρει στην ανάκαμψη της οικονομίας. Προτεραιότητα της Τρ. Πειραιώς, όπως πρόσθεσε, είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας και της εξωστρέφειας στον αγροτικό τομέα. Για το λόγο αυτό, η τράπεζα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες σημαντικές, όχι μόνο χρηματοδοτικής στήριξης, αλλά και καινοτόμες δράσεις, όπως η «συμβολαιακή γεωργία», η οποία συμβάλει στον εξορθολογισμό όλου του συναλλακτικού κυκλώματος και τη διασφάλιση ρευστότητας, από τον παραγωγό μέχρι την βιομηχανία αγροτικών προϊόντων.

Original article: Μ. ΣΑΛΛΑΣ – ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Σοβαρό πρόβλημα τα “κόκκινα” δάνεια – Οι λύσεις να μην μπλοκάρουν την ανάκαμψη.

Keywords
Τυχαία Θέματα