Κύπρος: Στο Κατάρ ο Ν. Αναστασιάδης για επαφές με επενδυτές

Στο Κατάρ μεταβαίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από ευρεία επιχειρηματική αποστολή, στο πλαίσιο της προσπάθειας προσέλκυσης επενδύσεων.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Αναστασιάδης θα γίνει δεκτός από τον εμίρη του Κατάρ, ενώ ο ίδιος και οι υπουργοί Οικονομικών και Εμπορίου θα έχουν συνομιλίες

με τους ομόλογους τους με στόχο το άνοιγμα των κυπριακών αγορών στο Κατάρ με παράλληλη σύσφιγξη των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων.

Στόχος είναι η συμμετοχή μεγάλων επενδυτικών ταμείων του Κατάρ σε αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο, αλλά και σε ήδη ώριμα έργα ανάπτυξης.

Έμφαση θα δοθεί και στην προοπτική διείσδυσης κυπριακών εργοληπτικών εταιρειών, εν όψει των μεγάλων κατασκευαστικών έργων που άρχισαν ήδη στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022, όπως επίσης και στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος από το εμιράτο.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης και ο υπουργός Εμπορίου θα συζητήσουν εκτενώς το κεφάλαιο της ενέργειας.

Εξάλλου, πληροφορίες φέρουν τον κύπριο πρόεδρο να καταβάλει μία ύστατη προσπάθεια για την αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος της Qatar Airways να αγοράσει τη χρονοθυρίδα των Κυπριακών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Original article: Κύπρος: Στο Κατάρ ο Ν. Αναστασιάδης για επαφές με επενδυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα