ΚΥΠΡΟΣ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ: H Alpha Bank Cyprus εξαγοράζει την Εμπορική Κύπρου

Την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας Κύπρου, ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank Cyprus. Όπως μεταδίδει το Stockwatch, η εξαγορά θα γίνει με μετοχές.

«H Alpha Bank Cyprus μετά από απόφαση του ΔΣ αποφάσισε να εξαγοράσει από εταιρίες του ομίλου Alpha Bank A.E. το 100% των μετοχών, που αποτελούν το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο

της Emporiki Bank Cyprus και ακολούθως όπως προχωρήσει στη συγχώνευση της Emporiki Bank Cyprus με την Alpha Bank Cyprus μέσω της απορροφήσεως της πρώτης από τη δεύτερη», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ως αντάλλαγμα για την απόκτηση από την Alpha Bank Cyprus Ltd του 100% των μετοχών που αποτελούν το εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Emporiki Bank Cyprus Limited, θα προσφερθούν μετοχές οι οποίες θα εκδοθούν από την Alpha Bank Cyprus.

Προστίθεται πως η ανωτέρω απόφαση του ΔΣ της Alpha Bank Cyprus τελεί υπό την αίρεση ικανοποιήσεως ορισμένων προϋποθέσεων, περιλαμβανομένων της εγκρίσεως της προτεινόμενης εξαγοράς και συγχωνεύσεως από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και την επικύρωση της συγχωνεύσεως από τα κυπριακά δικαστήρια.

Η Alpha έχει μερίδιο περίπου 4,5% στις καταθέσεις και 5,5% στα δάνεια του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Keywords
Αναζητήσεις
stockwatch alpha bank cyprus
Τυχαία Θέματα