ΚΥΠΡΟΣ – ΣΑΡΡΗΣ: Για λίγες εβδομάδες οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων

“Η συζήτηση ή ακόμα και η ιδέα για έξοδο από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφική. Η θέση μας είναι στην Ευρώπη, στην Ευρωζώνη, θα κάνουμε ότι είναι δυνατό να παραμείνουμε σε αυτή”, δήλωσε ο υπουργός οικονομικών της Κύπρου, κ. Μ. Σαρρής, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Βloomberg.

Για τους ελέγχους διακίνησης κεφαλαίων στις κυπριακές τράπεζες ξεκαθάρισε πως “οι έλεγχοι στη διακίνηση των κεφαλαίων για να αποφευχθεί εκροή καταθέσεων θα διαρκέσουν

μόνο μερικές εβδομάδες. Βρισκόμαστε σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους τραπεζίτες και τους εταίρους για να βρούμε την χρυσή τομή στον έλεγχο των κεφαλαίων,” πρόσθεσε.

Τέλος, διεμήνυσε πως πιο αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι στη διακίνηση κεφαλαίων στην Τράπεζα Κύπρου και τη Λαϊκή Τράπεζα.

Εκπρόσωπος

Εξ άλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Χρ. Στυλιανίδης ανέφερε πως γίνονται πυρετώδεις προσπάθειες για να ανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες. Επίσης, δήλωσε πως ο πρόεδρος Ν.Αναστασιάδης θα έχει συνομιλίες με τους εκπροσώπους ομολογιούχων.

Αντιπολίτευση

Εάν καταρρεύσει η Τράπεζα Κύπρου πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγηθούμε στη χρεοκοπία και έχει τεράστια σημασία να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για να διασωθεί η τράπεζα αυτή, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού απέστειλε την Τρίτη επιστολή προς το Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη, με την οποία ζητά μεταξύ άλλων να κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατάλογος που αφορά το σύνολο των εκροών από το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου πέραν των 100,000 ευρώ από την 01/01/2013.

Τράπεζα Κύπρου

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε ότι το θέμα της Τράπεζας Κύπρου, «είναι συμφωνημένο όπως το πληροφορήθηκε ο κόσμος και οποιεσδήποτε διαδικαστικές τοποθετήσεις ή δηλώσεις που αφορούν την Τράπεζα Κύπρου δεν πρέπει να ερμηνεύονται με τρόπο που να δημιουργούν πανικό στον κόσμο».

Keywords
Τυχαία Θέματα