ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Ραγδαίες εξελίξεις – Στην Αθήνα εκτάκτως ο Ν. Αναστασιάδης για συναντήσεις με Σαμαρά, Βενιζέλο

12:21 6/2/2014 - Πηγή: BankWars

Ραγδαίες φαίνεται πως είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στην Αθήνα θα βρεθεί εκτάκτως σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος της Κύπρου, Ν.Αναστασιάδης προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως ανακοίνωσε

ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Χρ.Στυλιανίδης, ο κ.Αναστασιάδης πιθανότατα εντός του Σαββατοκύριακου θα συναντηθεί με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ντ.Έρογλου και με τον ειδικό σύμβουλο του ΟΗΕ, Alexander Downer για την επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας επί του κοινού ανακοινωθέντος μεταξύ των δύο πλευρών προκειμένου να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού.

«Είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» δήλωσε ο κ.Στυλιανίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την τελική διαμόρφωση ενός ουσιαστικού ανακοινωθέντος και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, «καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά».
Σημειώνεται πως ο κ. Αναστασιάδης άρχισε να ενημερώνει τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ενώ σήμερα το πρωί θα συνέλθει το συμβούλιο των πολιτικών ηγετών.

Original article: ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Ραγδαίες εξελίξεις – Στην Αθήνα εκτάκτως ο Ν. Αναστασιάδης για συναντήσεις με Σαμαρά, Βενιζέλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα