“Κρύος” για το χρέος ο Σόιμπλε στη συνάντηση με τον Ευ.Τσακαλώτο – Ραντεβού με Λιου και Λαγκάρντ

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε «δεν είναι και φανατικός υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους” δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος έπειτα από τη συνάντηση με το Γερμανό ομόλογό του, παρουσία του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Ερωτηθείς από τον ανταποκριτή του Alpha TV αν η συνάντηση πήγε καλά, ο κ.

Τσακαλώτος απάντησε «νομίζω καλά».

Ολοκληρώθηκε και η συνάντηση των ελλήνων υπουργών Οικονομικών και Οικονομίας με τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων – ΩΡΑ ΗΠΑ

Σήμερα, Παρασκευή 15 Απριλίου, θα πραγματοποιήσουν σειρά κρίσιμων συναντήσεων στην Ουάσινγκτον οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης, αντίστοιχα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ, οι υπουργοί θα συναντηθούν σήμερα:
—–13.30 (20:30 ώρα Ελλάδας) με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.
—–14.55 (21:55 ώρα Ελλάδας) με τον Υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew.
—–17.00 (24:00 ώρα Ελλάδας) με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi.

Επίσης, ο κ. Τσακαλώτος θα έχει σήμερα συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Christine Lagarde (19:00 τοπική – 02:00 ώρα Ελλάδας) και αύριο Σάββατο 16/04/2016, με τον πρόεδρο του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem (13:30 τοπική – 20:30 ώρα Ελλάδας).
Ο κ. Σταθάκης θα συναντηθεί και με την υφυπουργό για την Οικονομική Ανάπτυξη, την Ενέργεια και το Περιβάλλον των ΗΠΑ Cathrine Novelli.

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΕΛ ΣΑΠΕΝ ΠΗΓΕ ΚΑΛΑ

Νωρίτερα σήμερα Παρασκευή , Τσακαλώτος και Σταθάκης με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπεν. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας έδωσε διαβεβαίωση προς την ελληνική πλευρά ότι αναζητεί λύση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης στο «τρίγωνο ΔΝΤ – Γερμανία – Ελλάδα».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως ο κ. Σαπέν τόνισε χαρακτηριστικά ότι εάν δεν υπάρξει λύση έως το Eurogroup της 22ας Απριλίου ή το αργότερο έως το τέλος Απριλίου, η οποιαδήποτε καθυστέρηση δεν θα λειτουργήσει μόνο σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και σε βάρος των δανειστών.

Ενώ, όσον αφορά στο χρέος, επανέλαβε την άποψή του ότι πρέπει να υπάρξει ρύθμιση προκειμένου να δοθεί ισχυρό σήμα στις αγορές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον, πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.

Η ΑΥΣΤΡΙΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΟΥΣ

«Η Αυστρία είναι αντίθετη στο κούρεμα του ελληνικού χρέους», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιοργκ Σέλινγκ.
Παράλληλα, επισήμανε ότι αναμένει να δει την αξιολόγηση της τρόικας στο Ecofin την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα