Μαγαζί με προϊόντα από ταχίνι «σαρώνει» στο Μανχάταν

Η βιτρίνα του Seed & Mill στην πολύβουη αγορά Chelsea Market του Μανχάταν είναι γεμάτη με διαφορετικές γεύσεις χαλβά, που περιλαμβάνουν όχι μόνο συνηθισμένα είδη, φτιαγμένα από κακάο ή φιστίκια, αλλά και πιο πρωτότυπες παραλλαγές του γνωστού γλυκίσματος, με ροδοπέταλα ή κάρδαμο.

Το μικροσκοπικό κατάστημα προσφέρει πάνω από 20 είδη χαλβά, τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά στο Ισραήλ, μαζί με ένα

πεντανόστιμο και απίστευτα ομοιογενές ταχίνι, το οποίο φτιάχνεται επί τόπου από το προσωπικό του μαγαζιού.

Μέσα στις μόλις οκτώ εβδομάδες της λειτουργίας του, το κατάστημα έχει ήδη κερδίσει φανατικούς πελάτες, ενώ τα ξένα ΜΜΕ του αφιερώνουν εκτενή δημοσιεύματα, επαινώντας το ρίσκο των ιδιοκτητριών του να ανοίξουν αυτό το πρωτότυπο κατάστημα στο κέντρο της Νέας Υόρκης, δημιουργώντας μια καινούργια αγορά. Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι Lisa Mendelson, Monica Molenaar και Rachel Simons άνοιξαν το κατάστημα μετά από χρόνια προετοιμασιών, που αφορούσαν κυρίως τον εντοπισμό των κατάλληλων προμηθευτών για τα προϊόντα τους, προκειμένου να διασφαλίσουν την ποιότητά τους.

Οι τρεις φιλόδοξες γυναίκες δεν επαναπαύονται ωστόσο στην επιτυχία τους αλλά προσπαθούν συνεχώς να ανακαλύπτουν νέες γεύσεις βασισμένες στο... σουσάμι, για να μη βαριούνται οι πελάτες τους. Αυτές περιλαμβάνουν ένα σάντουιτς με ζεστό χαλβά που λιώνει στο στόμα, και το οποίο γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία στο καινούργιο κατάστημα.

Η πρωτοφανής επιτυχία του Seed & Mill δεν μπορεί να βάλει... ιδέες στους Έλληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι μάλιστα δεν θα χρειαστεί να ψάξουν πολύ για να βρουν προμηθευτές ποιοτικού ταχινιού και χαλβά, αφού η χώρα μας παράγει και τα δύο προϊόντα σε αφθονία και με εξαιρετικές πρώτες ύλες.

πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα