Κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης για το Eurogroup

Επικριτικά ήταν τα σχόλια των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα αποτελέσματα του Eurogroup, σχολιάζοντας και την παράταση του πρόγραμματος.  

Το  ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η ικανοποίηση που εκφράζεται στο τελικό ανακοινωθέν για τη δέσμευση της Ελλάδας να εφαρμόσει νέους μηχανισμούς για την εποπτεία του προγράμματος και τη «διόρθωσή» του με πρόσθετα μέτρα, ισοδυναμεί με τη μετατροπή της χώρας σε μια οιονεί αποικία χρέους των δανειστών,

όπου το μνημόνιο αποτελεί τη βασική ρυθμιστική πολιτική από το οποίο όχι μόνο δεν μπορεί να υπάρξει παρέκκλιση».

Επίσης, επισημαίνει ότι «πρόσδεση της κυβέρνησης Σαμαρά στο άρμα της γερμανικής πολιτικής» και τονίζει ότι με όποιο τρόπο και αν τελικά χορηγηθεί η δόση, «ούτε καν μπαίνει στο τραπέζι μια πραγματικά βιώσιμη λύση για το χρέος, το οποίο θα συνεχίζει να αυξάνεται».

Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρ. Ζώης ανέφερε ότι «η επιμήκυνση που παρουσιάστηκε ως το μέγα επίτευγμα της δήθεν διαπραγμάτευσης αποτελεί αίτημα εκείνων των πιστωτών που έχουν επιλέξει αντί της λύσης του ελληνικού προβλήματος με διαγραφή χρέους, την διαιώνιση και την ανακύκλωση του φαύλου κύκλου της κρίσης».

«Η διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. και τα μονοπώλια, όποιος κι αν την κάνει, θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα, προειδοποιεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, προσθέτοντας ότι ωφελημένα μπορεί να βγουν μόνο κάποια τμήματα της πλουτοκρατίας. Η λύση για το λαό απαιτεί αποδέσμευση από την Ε.Ε., τονίζει το ΚΚΕ και καλεί εργαζόμενους και νεολαία «να μην εγκλωβιστούν μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης».

Keywords
Τυχαία Θέματα