“Μάχη” Τσίπρα για απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας – Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για τους πλειστηριασμούς

Σε εξέλιξη είναι κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών, μετά το αλαλούμ που επικράτησε νωρίτερα σήμερα, με τις διαπραγματεύσεις σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο κυρίως για το κρίσιμο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας να είναι πυρετώδεις.

Στόχος να βρεθεί κοινός τόπος με τους δανειστές μέχρι τη Δευτέρα, οπότε το Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ.

Για αυτό το σκοπό δράση αναλαμβάνει και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας,

ο οποίος θα επικοινωνήσει σήμερα τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και εφόσον χρειαστεί με την Καγκελάριο Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Δεν θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας υποστηρίζουν πηγές της Κομισιόν, καθώς παραμένει η εμπλοκή για τους πλειστηριασμούς και τα ισοδύναμα του ΦΠΑ.

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί απόψε ανάμεσα στους Έλληνες υπουργούς και την τρόικα, για το ζήτημα των κόκκινων δανείων και την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενόψει του Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου.

Η αξιολόγηση έχει μπλοκάρει, καθώς προς το παρόν δεν έχει επιτευχθεί καμία πρόοδος στο συγκεκριμένο θέμα, με τους δανειστές να εμφανίζονται ανυποχώρητοι για σαρωτικές αλλαγές στον Νόμο Κατσέλη και στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών και την κυβέρνηση να επιδιώκει πολιτική λύση.

Άλλωστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει αναδείξει το θέμα σε απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, ενώ συνέδεσε τους πλειστηριασμούς με την προσφυγική κρίση, παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση ψάχνει ακόμη τα ισοδύναμα για να μην επιβληθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση, καθώς παρουσιάστηκε εμπλοκή με την φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

Χθες το βράδυ έγινε ειδική σύσκεψη για το θέμα αυτό με το οικονομικό επιτελείο υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να καθοριστεί η στάση της κυβέρνησης στη σημερινή κρίσιμη τηλεδιάσκεψη.

.

Keywords
Τυχαία Θέματα