Σενάρια για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής το Σαββατοκύριακο για την Ελλάδα

Δίνουν και παίρνουν τις τελευταίες ώρες τα σενάρια για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής μέσα στο Σαββατοκύριακο για την Ελλάδα, εφόσον δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της Πέμπτης, παρά τις διαψεύσεις.

Πλέον θεωρείται δεδομένο ότι το αδιέξοδο δεν πρόκειται να αρθεί στη συνεδρίαση της Πέμπτης, καθώς η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να καταθέσει νέα πρόταση, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Πλέον μόνο οι ηγέτες και ειδικά η Καγκελάριος Μέρκελ, μπορούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό για την Ελλάδα, όπως είπε άλλωστε χθες και ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος έκανε λόγο πρώτη φορά για πολιτική απόφαση.

Εν τω μεταξύ, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποδέχθηκε σήμερα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στις Βρυξέλλες, συνάντηση κατά την οποία θεωρείται βέβαιο ότι εξετάστηκε και το ελληνικό ζήτημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα