ΚΟΡΡΕΣ: Η ελληνική πολυεθνική που βρήκε το “φάρμακο” για την κρίση – Αποτελέσματα 2012 – Η παρουσία σε ΗΠΑ, Ρωσία, Αγγλία

Το 2012, παρά τα υψηλά επίπεδα ύφεσης της Eλληνικής Οικονομίας , ο Όμιλος ΚΟΡΡΕΣ πέτυχε αύξηση στο μικτό περιθώριο κέρδους του και στα αναπροσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA).

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου του 2012, διαμορφώθηκαν στα 40 εκατ. από 42,7 εκατ ευρώ, επηρεασμένες από τις χαμηλότερες πωλήσεις του εξωτερικού δεδομένου ότι η Johnson & Johnson παράγει πλέον κυρίως η ίδια τα προϊόντα που

διανέμει στην Β. Αμερική καθώς και από τις ενέργειες αναδιοργάνωσης σε χώρες Γερμανία, Ισπανία .

ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑ: Το μικτό περιθώριο κέρδους, ανήλθε στα 62% από 60%, προερχόμενη κυρίως από την βελτίωση του κόστους και την ορθολογικοποίηση του μίγματος πωλήσεων της.- Τα αναπροσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), εάν αφαιρεθεί η επίπτωση εκτάκτου κόστους αναδιοργάνωσης συμπεριλαμβανομένων και μη επαναλαμβανόμενων ενεργειών αναδιάρθρωσης των απαιτήσεων στις οποίες προέβη ο Όμιλος δεδομένου του δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος που προβλέπεται, αυξήθηκαν κατά 3,3% στα 7,8εκατ. το 2012 από 7,6εκατ. το 2011, αποτέλεσμα του ενισχυμένου μικτού περιθωρίου και της μείωσης των λειτουργικών εξόδων.

- Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου μετά την αφαίρεση και του παραπάνω κόστους αναδιοργάνωσης ανήλθαν στα 4 εκατ. το 2012. Σημειώνεται ότι το 2011, υπήρχαν έκτακτα έσοδα από την Johnson & Johnson λόγω συμβατικής υποχρέωσης με την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου. Εάν εξαιρέσουμε το συγκεκριμένο ποσό (2,3εκατ.) από το 2011 η αύξηση των αναπροσαρμοσμένων λειτουργικών κερδών προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανέρχεται στο 47,8%.

- Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν στα -4,2εκατ. ευρώ το 2012 από -3,4εκατ. ευρώ το 2011. Αν εξαιρεθεί η παραπάνω επιβάρυνση αναδιοργάνωσης τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας θα αντιστοιχούσαν σε – 0,3 εκατ. ευρώ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στην Ελλάδα, παρά τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες, ο Όμιλος κρατήθηκε στα επίπεδα του 2011, παρουσιάζοντας οριακή μείωση στις πωλήσεις της τάξεως του 1,6% και αύξηση του μεριδίου του στο κανάλι του φαρμακείου.

Σε αυτό συντέλεσαν η στρατηγική στήριξη της μάρκας – λανσάρισμα καινοτόμων σειρών [αντιγήρανση / φροντίδα μαλλιών / μακιγιάζ], διαφήμιση στρατηγικών κατηγοριών [τηλεοπτική / έντυπη / ηλεκτρονική], επένδυση στην ηλεκτρονική επικοινωνία [ανανέωση ιστοσελίδας / δημιουργία e-shop], στήριξη του καναλιού διανομής [Φαρμακείο]. Επιπλέον συνέχισε να επενδύει στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης, σε εξειδικευμένα συστατικά και νέες τεχνολογίες για εμπορικές κατηγορίες [αντιγήρανση / αντιηλιακά], σε επιστημονικές συνεργασίες / ερευνητικά προγράμματα και στο δίκτυο οργανικών καλλιεργειών [συμβολαιακή γεωργία με Έλληνες παραγωγούς].

ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Στο εξωτερικό ο Όμιλος προχώρησε σε σημαντικές ενέργειες αναδιοργάνωσης της δραστηριότητάς του στη Γερμανία και Ισπανία προκειμένου στη συνέχεια να ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του στις αγορές αυτές, ενώ ενδυνάμωσε περαιτέρω την παρουσία του στη Ρωσία και στην Αγγλία .

- Στη Ρωσία όπου τα προϊόντα του Ομίλου βρίσκονται στις δυο μεγαλύτερες αλυσίδες καλλυντικών L’Etoile και Ile de Beaute, αύξησε την παρουσία του σε περισσότερα καταστήματα φθάνοντας συνολικά σε πάνω από 600 σε όλη τη χώρα.

- Στην Αγγλία, εισήλθε σε premium αλυσίδα καταστημάτων λιανικής, φθάνοντας τα 300 σημεία πώλησης. Στόχος του Ομίλου στις συγκεκριμένες αγορές, είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση της μάρκας στα σημεία ημι-επιλεκτικής διανομής και στα φαρμακεία, τόσο μέσω προωθητικών ενεργειών όσο και με την τοποθέτηση νέων προϊόντων.

-Στην Β. Αμερική ο Όμιλος συνεχίζει να διευρύνει την παρουσία του μέσω της συνεργασίας του με την Johnson &Johnson.

Keywords
Αναζητήσεις
κορες περιθωριο κερδους
Τυχαία Θέματα