Κωνσταντίνος – Άννα Μαρία: 50 χρόνια γάμου – Ποιοί επιχειρηματίες τους τίμησαν (ΦΩΤΟ)

Aπόψε στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Άννα-Μαρία γιορτάζουν τη χρυσή επέτειο του γάμου τους, o oποίος συμπληρώνει πλέον 50 χρόνια.

Γαλαζοαίματοι, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, η Σοφία της Ισπανίας, φίλοι από το εξωτερικό, και επώνυμοι Έλληνες οι προσκεκλημένοι τους. Μεταξύ αυτών, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα, ο Μίνως Κυριακού και η σύζυγός του Μαρί, ο Αλέξανδρος Λυκουρέντζος με τη Ζωή Λάσκαρη, η Ντόρα Μπακογιάννη

με τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελο, ο Σπύρος Καπράλος, ο Μ.Νομικός, o ο Σταύρος Ψυχάρης, εφοπλιστές και επιχειρηματίες.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ZOUGLA.GR

Η Άννα Μαρία, ο Κωνσταντίνος, ο Παύλος και η Μαρί Σαντάλ

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα

Ο εκδότης του Βήματος Σταύρος Ψυχάρης

H βασίλισσα Σοφία

Ζωή Λάσκαρη-Αλέξανδρος Λυκουρέζος

O M. Kυριακού και η σύζυγός του Μαρί

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ισίδωρος Κούβελος

Ο Σ. Καπράλος με τη σύζυγό του

Στις 18 Σεπτεμβρίου 1964 ο γάμος του βασιλιά Κωνσταντίνου και της πριγκίπισσας Άννας Μαρίας τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στη Μητρόπολη των Αθηνών, παρουσία επτά βασιλέων, οκτώ βασιλισσών, ογδόντα οκτώ πριγκίπων και χιλίων πεντακοσίων καλεσμένων. Περισσότεροι από 600.000 Έλληνες απ’ όλη την επικράτεια είχαν κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να δουν τους νεόνυμφους. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, «σε ηλικία 18 ετών η νεότερη και ωραιότερη βασίλισσα του κόσμου στολίζει με την ομορφιά και τα νιάτα της τον θρόνο της Ελλάδος».

Ο τέως βασιλιάς και η Αννα-Μαρία έφεραν στον κόσμο πέντε παιδιά. Το πρώτο, η πριγκίπισσα Αλεξία, γεννήθηκε στις 10 Ιουλίου του 1965 στο ανάκτορο Μον Ρεπό στην Κέρκυρα – εκεί όπου είχε γεννηθεί και ο δούκας του Εδιμβούργου το 1921. Ο διάδοχος Παύλος γεννήθηκε στις 20 Μαΐου του 1967, ο πρίγκιπας Νικόλαος την 1η Οκτωβρίου του 1969, η πριγκίπισσα Θεοδώρα στις 9 Ιουνίου του 1983 και ο πρίγκιπας Φίλιππος στις 26 Απριλίου του 1986.

Keywords
Τυχαία Θέματα