Κομβικός ο ρόλος του Γ. Δραγασάκη στην οικονομία και τις επενδύσεις

10:33 1/3/2018 - Πηγή: BankWars

Μπορεί ο ανασχηματισμός να χαρακτηρίζεται ως ανασχηματισός Κουβέλη και να έχει προκαλέσει πάρτι στο twitter, αλλά στον οικονομικό τομέα η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης είναι ίσως η καλύτερη επιλογή που έκανε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Δραγασάκης έχει τεράστια εμπειρία πάνω σε θέματα οικονομίας όσο και σε θέματα τραπεζών

– αγοράς που ο ρόλος του στην προσπάθεια προσέλκησης επενδύσεων είναι κομβικός.

Ο Γ. Δραγασάκης γνωρίζει πολύ καλά όχι μόνο το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο αλλά έχει και τη γενικότερη εικόνα του κυβερνητικού έργου και των προτεραιοτήτων.

Η αντιπροεδρία της κυβέρνησης άλλωστε έχει όλα αυτά τα χρόνια τον συντονισμό των δράσεων μέσω των κυβερνητικών συμβουλίων Οικονομικής πολιτικής και Κοινωνικής πολιτικής

Επιπρόσθετα, ο Γιάννης Δραγασάκης ως αντιπρόεδρος – θέση που διατηρεί- έχει «τρέξει» την Αναπτυξιακή τράπεζα, τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών κ.α θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Υπάρχουν σχέδια και σκέψεις ώστε να επιταχύνουμε και να τρέξουμε πιο γρήγορα στους στόχους μας» δήλωσε λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Με δήλωσή του στο «ΕΘΝΟΣ» ο κ. Δραγασάκης τόνισε ακόμη πως «έχω ένα αίσθημα ευθύνης διότι εισερχόμαστε σε μια κρίσιμη φάση για τη χώρα», αλλά ευτυχώς – όπως είπε – «υπάρχει έργο από τον προκάτοχό μου».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατέληξε λέγοντας ότι «θα επιμείνω στις θέσεις που έχουμε αποφασίσει συλλογικά για να επιτευχθεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο».

Keywords
Τυχαία Θέματα