Κόμματα – πολιτικοί καταδικάζουν τη βομβιστική επίθεση στο Κολωνάκι

Ανακοινώσεις καταδίκης και ανάγκης διαλεύκανσης της υπόθεσης της έκρηξης βόμβας στον Άγιο Διονύσιο στο Κολωνάκι εκδόθηκαν από κόμματα και πολιτικούς.

Μητσοτάκης: «Τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών» η βόμβα στον Άγιο Διονύσιο

Την ανάγκη να υπάρξει μηδενική ανοχή στη βία επισημαίνει σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο θέμα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως «μια βόμβα έξω από εκκλησία σε πυκνοκατοικημένο εμπορικό δρόμο της Αθήνας

είναι τυφλό χτύπημα κατά των πολιτών» προσθέτοντας πως «είναι ευτύχημα που δεν θρηνήσαμε θύματα. Δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία», καταλήγει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποκρουστική ενέργεια η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον Άγιο Διονύσιο

«Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που οδήγησε μάλιστα και στον τραυματισμό δύο ανθρώπων, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» υπογραμμίζει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αναμένουμε από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τραυματισμένο αστυνομικό που πήγε να ελέγξει το περιστατικό, καθώς και στον νεωκόρο της εκκλησίας», καταλήγει στην ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ

«Το ΚΚΕ ζητά να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στον Αγ. Διονύσιο, που θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες κι εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν τον λαό και να επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή”».

Γεννηματά: Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της

Μέσω των κοινωνικών δικτύων σχολίασε την επίθεση με βόμβα στο Κολωνάκι η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Στην ανάρτησή της η κυρία Γεννηματά υπογραμμίζει ότι «Δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.
Απειλήθηκαν ζωές.
Υπάρχει ζήτημα ασφαλείας στη χώρα.
Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της».

Ένωση Κεντρώων: Η βομβιστική επίθεση στο Κολωνάκι προκαλεί έντονη ανησυχία

«Η τυφλή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί χωρίς καμία προειδοποίηση σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, προκαλεί έντονη ανησυχία και δυστυχώς επιβεβαιώνει τις ανησυχίες της Ένωσης Κεντρώων για την έξαρση του φαινομένου της εξτρεμιστικής βίας στη χώρα μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της Βουλής Μάριος Γεωργιάδης.
Ο βουλευτής Α᾽ Αθηνών της Ένωσης Κεντρώων σημειώνει πως για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων αυτών «απαιτείται μια συνολική προσέγγιση και σοβαρή προσπάθεια όλων ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για την κατοχύρωση της ασφάλειας των πολιτών, την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης, καθώς και για τη συνεργασία με διεθνείς εταίρους.
«Πρέπει ως δημοκρατική κοινωνία και ως πολιτικό σύστημα, να επιδείξουμε αποφασιστικότητα στην προάσπιση των δημοκρατικών αξιών μας και του δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών για ασφάλεια», τονίζει ο Μάριος Γεωργιάδης.

ΛΑΕ: Αποτρόπαιη και προβοκατόρικη η έκρηξη στον Άγιο Διονύση

Ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει την αποτρόπαιη έκρηξη μηχανισμού μπροστά στο χώρο του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, η οποία είχε ως συνέπεια και τον τραυματισμό δυο συμπολιτών μας», εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η απαράδεκτη τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού μπροστά στον ‘Αγιο Διονύση, ανεξάρτητα από ποιοι μπορεί να αναλάβουν την ευθύνη, μόνο ως προβοκατόρικη ενέργεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, η οποία εκ των πραγμάτων αποβλέπει στον εκφοβισμό και τη συντηρητικοποίηση των πολιτών».

Στις δηλώσεις του ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε:

«Η επίθεση σε κάθε χώρο λατρείας είναι μια επίθεση απέναντι στους θρησκευόμενους πολίτες αλλά και απέναντι στο δημοκρατικό μας πολίτευμα που κατοχυρώνει τη θρησκευτική ελευθερία. Η παρουσία μας εδώ ως κυβέρνηση είναι για να καταδικάσουμε τέτοιου είδους ενέργειες με τον πιο απόλυτο τρόπο και, προφανώς, να ευχηθούμε στους τραυματίες να ξεπεράσουν αυτή τη δοκιμασία που έχουν υποστεί κατά τη διάρκεια της τέλεσης των καθηκόντων τους».

Αυτοσυγκράτηση συνιστά η Κατερίνα Παπακώστα

Αυτοσυγκράτηση συστήνει η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα.

Όπως σημειώνει η ίδια σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «συστήνω αυτοσυγκράτηση σε όσους έχουν απύλωτο στόμα».

«Με αφορμή την έκρηξη, λένε πράγματα τα οποία ποτέ δεν θα έλεγαν αν πλήρωναν φόρο για αυτά…».

Δούρου: Απολύτως απεχθής και καταδικαστέα ενέργεια

Την έκρηξη καταδίκασε και η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κάνοντας λόγο για μια «απολύτως απεχθή και καταδικαστέα ενέργεια».
«Η σημερινή έκρηξη κοντά σε έναν λατρευτικό χώρο, όπως είναι η εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στο κέντρο της Αθήνας, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και μάλιστα χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, είναι απολύτως απεχθής και καταδικαστέα ενέργεια, που πλήττει τη θρησκευτική ελευθερία και στρέφεται κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος, της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης», τονίζει η κ. Δούρου στη δήλωσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα