Κίτρινη κάρτα σε Μανιτάκη, Βρούτση, Ρουπακιώτη για συμβασιούχους και συντάξεις ΟΑΕΕ

Οι χειρισμοί των αρμόδιων υπουργών στο θέμα των συμβασιούχων του Δημοσίου αλλά και στην επαπειλούμενη μείωση των συντάξεων του ΟΑΕΕ κατά 35% προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δύο υπουργοί της ΔΗΜΑΡ ο Α. Ρουπακιώτης και κυρίως ο Αντώνης Μανιτάκης,

αλλά ακόμη και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, άκουσαν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τους «αδειάζει» αποδίδοντάς τους ουσιαστικά την ευθύνη για την κυβερνητική εικόνα των τελευταίων ημερών.

Στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου και, επισήμως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, όπως γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή» επέμειναν χθες ότι η εμπλοκή στο ζήτημα των συμβασιούχων οφείλεται, αποκλειστικώς και μόνον, στην ασυνεννοησία μεταξύ των Αντώνη Μανιτάκη και Αντώνη Ρουπακιώτη.

Μάλιστα, έβαλαν ευθέως κατά του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σχολιάζοντας ότι δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τον, καθ’ ύλην αρμόδιο και προερχόμενο επίσης από τη ΔΗΜΑΡ, υπουργό Δικαιοσύνης. Και αυτό παρά το γεγονός ότι, επί της ουσίας, δικαίωναν την «πρόθεση» Μανιτάκη να μπει φραγμός στη βιομηχανία προσωρινών διαταγών, μέσω των οποίων παραμένουν επί έτη στις θέσεις τους συμβασιούχοι.

Την ίδια ώρα, «κίτρινη κάρτα» έβλεπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εξαιτίας της ρύθμισης για τις συντάξεις του ΟΑΕΕ, για την οποία το Μαξίμου δήλωνε άγνοια.

Keywords
Τυχαία Θέματα