ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 40 χρόνια από την πρώτη κλήση – Βάρος 1,1 kg – Μπαταρία για 35′ – Τιμή 3.995 δολάρια

01:03 4/4/2013 - Πηγή: BankWars

Πριν από 40 χρόνια σαν σήμερα, πραγματοποιήθηκε η πρώτη τηλεφωνική κλήση με κινητό τηλέφωνο από τον Marty Cooper της Motorola, με το μοντέλο DynaTAC, μέσω του οποίου κάλεσε στη Bell Labs.

«Ενώ περπατούσα στον δρόμο και παράλληλα μιλούσα στο τηλέφωνο, κομψοί Νεουορκέζοι έμεναν με το στόμα ανοιχτό στη θέα κάποιου που ενώ κινείται μπορεί να μιλάει στο τηλέφωνο. Θυμηθείτε ότι το 1973 δεν υπήρχαν ασύρματα τηλέφωνα ούτε κινητά. Έκανα πολλές κλήσεις, εκ των οποίων μια ενώ διέσχιζα

τον δρόμο και μιλούσα σε έναν δημοσιογράφο από την Νέα Υόρκη – ίσως ήταν το πιο επικίνδυνο πράγμα που είχα κάνει στη ζωή μου»…κάπως έτσι θυμάται την πρώτη του τηλεφωνική εμπειρία ο δημιουργός του κινητού τηλεφώνου και μηχανικός της Motorola.
Η συσκευή ήταν βεβαίως πρωτότυπη και κατόπιν βγήκε στην αγορά ως Motorola DynaTAC 8000x, που ήταν το πρώτο κινητό που διατέθηκε στους καταναλωτές.

Το βάρος του ήταν 1,1 κιλό, είχε οθόνη LED μίας γραμμής, ύψος περίπου 30 εκατοστά, ενώ η μπαταρία του διαρκούσε για 35 λεπτά ομιλίας και χρειαζόταν 10 ώρες για να φορτιστεί. Το κόστος του ήταν 3.995 δολάρια.

Το DynaTAC όπως ήταν φυσικό, εμφανίστηκε σε διάφορες ταινίες του Hollywood, όπως στην “Wall Street” και στο “American Psycho”.

Πηγή:e-pcmag.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα