Κιμ Γιονγκ Ουν: Ηγέτης, όχι αστεία… Βγήκε με 100%

Ποιος θα τολμούσε να ρίξει στην κάλπη το «όχι»; Ούτως ή άλλως η επιλογή άλλου υποψηφίου δεν υπήρχε. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, λοιπόν, πήρε το απόλυτο των ψήφων στην περιφέρειά του στις εκλογές της Βόρειας Κορέας.

Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Ανώτατης Λαϊκής Συνέλευσης που γίνονται μία φορά κάθε πέντε χρόνια, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, έχουν τυπικό χαρακτήρα.

Αν και τα αποτελέσματα για τους υπόλοιπους υποψηφίους

δεν ανακοινώθηκαν, τα ΜΜΕ της χώρας έσπευσαν να κάνουν γνωστό πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν επικράτησε στην περιφέρειά του, χωρίς να χάσει ούτε μία ψήφο. Στις προηγούμενες εκλογές είχαν αναδειχθεί 687 εκπρόσωποι. Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι κάτοικοι της χώρας προσφεύγουν στις κάλπες από τη στιγμή που κληρονόμησε την εξουσία ο Κιμ, έπειτα από το θάνατο του πατέρα του το 2011.

«Αυτή είναι μία έκφραση της απόλυτης υποστήριξης και βαθιάς υποστήριξης του λαού στον ανώτατο ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, καθώς όλοι παραμένουν πιστοί σε εκείνον» ανέφερε το… αντικειμενικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων!

Οι ψηφοφόροι δεν μπορούσαν να επιλέξουν άλλο πρόσωπο, παρά μόνο να διαλέξουν ανάμεσα στο «ναι» και το «όχι» για το μοναδικό υποψήφιο που υπήρχε σε κάθε περιφέρεια.

Original article: Κιμ Γιονγκ Ουν: Ηγέτης, όχι αστεία… Βγήκε με 100%.

Keywords
Τυχαία Θέματα