Καυγάς Κυβέρνησης – ΝΔ για …το θεαθήναι – Η κοινωνία αγωνιά και οι παρλαπίπες συνεχίζουν το έργο τους

Χωρίς τέλος η ανούσια σύγκρουση – κοκορομαχία Κυβέρνησης – Ν.Δ. με φόντο τις εξαγγελθείσες παροχές του ΑλέξηΤσίπρα για τους συνταξιούχους. Κανένα φρένο στις αλαζονικές παρλαπίπες και κανένας σεβασμός στην κοινωνία που βιώνει την κρίση για 7ο συνεχή χρόνο.

“Ο Κ. Μητσοτάκης εκλιπαρούσε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «βάστα Σόιμπλε», συνεχίζοντας τον ανένδοτο κατά της χώρας”, λέει η κυβέρνηση. Για χυδαιότητα έκανε λόγο η Ν.Δ. και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για διπροσωπία, λέγοντας πως μέσα μιλάει για 13η σύνταξη και

έξω για εφάπαξ.

Ο καυγάς γίνεται για …το θεαθήναι, καθώς οι δανειστές έχουν πάρει τις θέσεις τους και ουδόλως νοιάζονται για το αν θα τελειώσει γρήγορα ή αργά η αξιολόγηση, για την οποία, λογικά, η Ελλάδα “καίγεται”, δεδομένου ότι χωρίς αυτήν, δεν προχωρεί η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, απειλείται το κλίμα που καλλιεργείται για την ανάπτυξη και μετά τον Φεβρουάριο, ουδείς θα ασχολείται με την Ελλάδα, δεδομένων των επικείμενων εκλογών σε Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία.

Τα …κοκόρια που τσακώνονται για τα “ψίχουλα”, είναι αυτά που έχουν υπογράψει τα ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ και θα πρέπει να αποφασίσουν, αν έτσι συνεχίσουν, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ το 4ο…

“Το καλοκαίρι του 2018 τελειώνουν και οι δόσεις. Ή θα καταφέρουμε να βγούμε στις αγορές ή η κατάσταση θα γίνει ακόμα πιο δραματική για την χώρα μας», επισήμανε σε σημερινές του δηλώσεις ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ.Χρυσόγονος.

ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

“Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τον κ. Μητσοτάκη” απαντούν οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο σχόλιο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “κανένας δεν είναι αντίθετος να δοθεί βοήθημα, αλλά όχι με όρους πολιτικού τζόγου”.

“Έχει το θράσος να εγκαλεί τον πρωθυπουργό για την εφάπαξ 13η σύνταξη για 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, την ώρα που ο ίδιος δεν την υπερψήφισε! Όταν άλλαζε την απόφαση της ΝΔ μετά από τηλεφωνήματα ακραίων κύκλων των δανειστών που του έδωσαν τη σχετική εντολή. Και θέλει να κυβερνήσει… Πως; Μέσω τηλεφώνων; Αν και έχει βαθειά εμπειρία από τηλέφωνα και τηλεφωνικά κέντρα, γερμανικά!”, αναφέρει σχόλιο του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

“Κατανοούμε, βέβαια, και τα εσωκομματικά του. Δεν ψήφισε τη “μονομερή ενέργεια” για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά μετά τις οξύτατες εσωτερικές αντιδράσεις, αναγκάζεται να ψηφίσει την αναστολή αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που δέχονται το βάρος της προσφυγικής κρίσης.Του συστήνουμε, βέβαια, να κλείσει το κινητό του μέχρι να ψηφιστεί ο ΦΠΑ από τη Βουλή -για να μην αλλάξει και πάλι άποψη μετά από τηλεφώνημα…», προσθέτει το σχόλιο του Μαξίμου και καταλήγει: «όσον αφορά στα περί ανηθικότητας, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλός διότι οι πολίτες ακούν, βλέπουν και καταλαβαίνουν.Την ώρα που ο πρωθυπουργός τύγχανε ευρείας στήριξης στις Βρυξέλλες και έδινε μάχη για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ο ίδιος εκλιπαρούσε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα “βάστα Σόιμπλε”, συνεχίζοντας τον ανένδοτο όχι κατά της κυβέρνησης, αλλά κατά της χώρας. Μήπως και του πετάξουν κανένα ξεροκόμματο εξουσίας. Μάταια…”.

Η απάντηση της Ν.Δ.

“Προφανώς το Μέγαρο Μαξίμου προσέλαβε τον κ. Πολάκη για να γράφει ανακοινώσεις. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στη χυδαιότητα”, απαντά η ΝΔ σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού και προσθέτει: «Οι πολίτες αξίζουν ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας και θα το αποκτήσουν σύντομα»

Ο παππούς, η γιαγιά, ο Σόιμπλε και το ΔΝΤ…

Keywords
Τυχαία Θέματα