Κάτω τα χέρια από τις καταθέσεις! – Δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της Αυστρίας

“Οι σκέψεις του ΔΝΤ για επιβολή φόρου 10% στις καταθέσεις, με στόχο τη μείωση του δημοσίου χρέους είναι απαράδεκτες”, διεμήνυσε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ και διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Αυστρίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο κ. Νοβότνι επισήμανε σε δηλώσεις του στη Βιέννη πως τέτοιες αναγκαστικές

εισφορές, όπως τέθηκαν σε συζήτηση από το ΔΝΤ, αποτελούν οικονομικοπολιτικά εργαλεία που είχαν κάποια σημασία σε περίοδο πολέμου ή σε μεταπολεμική εποχή, όμως στη σημερινή κατάσταση στις βιομηχανικές χώρες μια τέτοια προοπτική είναι απαράδεκτη και πρέπει να απορριφθεί κατηγορηματικά.

Σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΚΤ, απλά και μόνο μια σοβαρή συζήτηση για μια “μερική κατάσχεση” θα οδηγούσε αμέσως τους καταθέτες σε απόσυρση των χρημάτων τους από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και αυτό τη στιγμή που πολλές τράπεζες χρηματοδοτούν το δανειοδοτικό τους τομέα σε μεγάλο βαθμό από τις καταθέσεις.

Διευθυντές αυστριακών τραπεζών ζητούν να σταματήσει άμεσα η όλη συζήτηση που προκλήθηκε από το ΔΝΤ, ώστε να μην επικρατήσει αβεβαιότητα στους καταθέτες, ενώ οι ίδιοι επισημαίνουν πως αποταμιευμένο κεφάλαιο αποτελεί ιδιοκτησία των αποταμιευτών και πρέπει να είναι εξασφαλισμένο, διότι σε διαφορετική περίπτωση οι Αυστριακοί πολίτες θα κάνουν ανάληψη των καταθέσεών τους.

Original article: Κάτω τα χέρια από τις καταθέσεις! – Δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη της Αυστρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα