Καλωσορίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Alpha το deal με Εμπορική

Τη συμφωνία εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας καλωσορίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της Alpha Bank, υπογραμμίζοντας ότι γίνεται πλέον ο ισχυρότερος ιδιωτικός Τραπεζικός όμιλος της χώρας. Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι η διαδικασία της συγχώνευσης θα είναι δύσκολη και επίπονη.

«Για μας τους εργαζόμενους της ενιαίας Τράπεζας η επιτυχής ολοκλήρωση

αυτής της διαδικασίας αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την ασφάλεια της ίδιας μας της εργασίας αφού η τύχη μας είναι συνδεδεμένη με την πορεία της Τράπεζας», αναφέρει η ανακοίνωση της Τράπεζας και προσθέτουν ότι «τη στιγμή που η Ελληνική οικονομία προσπαθεί να βγει από το αδιέξοδο των τελευταίων ετών και να βαδίσει το δρόμο της σταθερότητας και της ανάπτυξης, κάθε σοβαρή επιχειρηματική κίνηση με προοπτική και σαφή προσανατολισμό δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται θετική. Η Alpha Bank μετά την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας γίνεται πλέον ο ισχυρότερος ιδιωτικός Τραπεζικός όμιλος της χώρας».

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η συνένωση όμως των δύο ιστορικών Τραπεζών προσθέτει σημαντικά οφέλη:

-ανακτάται η εμπιστοσύνη συνολικά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
-δημιουργείται αίσθημα ασφάλειας στους εργαζόμενους και στους μετόχους.
-ενισχύεται η αξιοπιστία της Τράπεζας στο εξωτερικό.
-ενισχύεται η κεφαλαιακή βάση και τα μεγέθη της Τράπεζας με αποτέλεσμα την απόκτηση σημαντικού πλεονεκτήματος ενόψει της ανακεφαλαιοποίησης του Τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρουν ότι «η διαδικασία της συγχώνευσης θα είναι δύσκολη και επίπονη. Είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε πάλι δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας και σιγουριάς θυμίζοντας ότι στο παρελθόν αντιμετωπίσαμε με απόλυτη επιτυχία την μεγαλύτερη συγχώνευση που έγινε ποτέ στον Τραπεζικό κλάδο (Alpha-Ιονική). Είναι αναμφίβολο λοιπόν, ότι πέρα από τις δυσκολίες του όλου θέματος έχουμε την πολύτιμη εμπειρία της αξιοποίησης του συνόλου του εμψύχου δυναμικού της ενιαίας Τράπεζας, για μια γρήγορη και ομαλή μετάβαση στο νέο χρηματοπιστωτικό τοπίο που δημιουργείται. Ως αντιπροσωπευτικός Σύλλογος της Alpha Bank καλωσορίζουμε τους συναδέλφους μας της Εμπορικής Τράπεζας, με τους οποίους έχουμε κοινά προβλήματα αλλά σίγουρα καλύτερη προοπτική σε σχέση με το χθες».

σχετικά άρθραΤο ξένο πρακτορείο ειδήσεων και το φάντασμα της χρεοκοπημένης ΕφημερίδαςΠοιοι είναι οι άξονες της ενοποίησης Εθνικής – EurobankΕΤΕ: Τί ειπώθηκε στην τηλεδιάσκεψη για το dealCyprus PB: Προτείνει μείωση του κυπριακού μισθολογίου 6% – 24%Πράσινο φως στο deal Πειραιώς – ΑΤΕ από την Επιτροπή ΑνταγωνισμούΒάιντμαν: Κίνδυνος επιβάρυνσης των κεντρικών τραπεζών λόγω κρίσηςΗ έγκριση του deal περνάει από την έκτακτη γ.σ. της ΕΤΕΤι πρέπει να γνωρίζουν οι μέτοχοι της Εθνικής και της EurobankΝέος όμιλος ΕΤΕ μετά τη συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας και EurobankEUROBANK: ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα