Καλογήρου: Ο Σάμι Φάις νέο “αφεντικό” με τη συμφωνία των τραπεζών

09:25 5/5/2017 - Πηγή: BankWars

Ο Σάμι Φάις, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα το νέο αφεντικό της αλυσίδας “Καλογήρου”. Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι ελάχιστα απομένει να διευθετηθούν, προκειμένου, ο υπερχρεωμένος με 61 εκατομμύρια όμιλος Λεμονή, να περάσει στη νέα εποχή, μεταβιβάζοντας όλα του τα ακίνητα στις τράπεζες. Με βάση τον ισολογισμό του 2015 η αξία των ακινήτων ανέρχεται σε 24,22 εκατ. ευρώ.

Μετά τις τράπεζες,

οι μεγαλύτερες οφειλές είναι προς προμηθευτές (23,35 εκατ. ευρώ), ενώ συνολικά οι υποχρεώσεις στο τέλος του 2015 ανέρχονταν σε 90,8 εκατ. ευρώ.

Η πλευρά Φάις, μέσω της νέας εταιρείας θα έχει το 60% των μετοχών, περί το 20% θα αποκτήσει το εμπορικό σχήμα των μετόχων των Αττικών Πολυκαταστημάτων (Κ.Λαμπρόπουλος, Κ.Τσουβελακάκης, Α. Σγουμπόπουλος), ενώ το υπόλοιπο θα παραμείνει στην οικογένεια Λεμονή, εφόσον τελικά αναλάβει και ένα μέρος του βάρους των δανείων.

Ο όμιλος Επιχειρήσεων Λεμονή δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εισαγωγή και διανομή πολυτελών υποδημάτων και αξεσουάρ. Το πρώτο κατάστημα Καλογήρου άνοιξε το 1890 στο κέντρο της Αθήνας επί της οδού Κολοκοτρώνη και στην πορεία η δράση του διευρύνθηκε, σχηματίζοντας συνεργασίες σημαντικές με πολλούς συνεργάτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στην Φ&Κ Λεμονής ανήκουν επίσης και οι αλυσίδες Χαραλάς, Nine West, AK Anne Klein, κ.α., ενώ και σημαντικές συνεργασίες με γνωστούς οίκους υποδημάτων του εξωτερικού.

Keywords
Αναζητήσεις
φαις καλογηρου
Τυχαία Θέματα