ΚΑΙΡΟΣ: Τσουχτερό κρύο και χιόνια – Μικροπροβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και μέσα στην Αθήνα προβλέπονται σήμερα, Τετάρτη.

Τα χιόνια και οι πολικές θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σχεδόν σε όλους τους νομούς της χώρας. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά και πρόσκαιρα στα πεδινά των βορειοτέρων περιοχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί

5 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια το πρωί και τη νύχτα.

Ασθενείς χιονοπτώσεις σημειώνονται από νωρίς το πρωί και μέσα στην Αθήνα.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην περιφερειακή οδό Πεντέλης (από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο 414 έως τη διασταύρωση του Αγίου Πέτρου), ενώ με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ προς το καζίνο.

Μικροπροβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Ραφήνα για Μαρμάρι και από Αγία Μαρίνα για Νέα Στύρα, λόγω ισχυρών βόρειων βορειοανατολικών ανέμων στον Ευβοϊκό κόλπο που φθάνουν κατα τόπους τα 8 μποφόρ.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια απο το λιμάνι του Πειραιά και του Λαυρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων απο το λιμάνι του Πειραιά θα εκτελεσθούν κανονικά. Κλειστή παραμένει επίσης η γραμμή Καβάλα-Πρίνου λόγω βορείων ανέμων που φθάνουν πρόσκαιρα στα ανατολικά τα 8 μποφόρ.

Η ΕΜΥ εξέδωσε το πρωί δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για θάλασσα Κυθήρων-Νοτιανατολικό Κρητικό Ιεράπετρα-Νοτιοδυτικό Κρητικό-Καρπάθιο και θάλασσα Καστελόριζου.

Keywords
Τυχαία Θέματα