Πως βλέπουν τα διεθνή ΜΜΕ την ελληνική συμβιβαστική πρόταση

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ EUROGROUP:

«Προς αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του Bloomberg, ενώ ο βρετανικός Guardian σχεικά με το αίτημα της δανειακή σύμβασης σημειώνει ότι η « ελληνική πλευρά φαίνεται να υποκύπτει στην πίεση της

ευρωζώνης».

Το Reuters σε δημοσίευμά του με τίτλο «Γερμανική αντίσταση στην αυξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες» αναφέρεται στη σημερινή σχετική απόφαση της ΕΚΤ.

Η ΕΚΤ δεν αναμένεται πάντως να μειώσει τη ρευστότητα που χορηγείται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, όμως ακόμα και η μη αύξηση του ορίου είναι αρνητική εξέλιξη, καθώς οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται ήδη κοντά στο πλαφόν των 65 δισ. που μπορούν να αντλήσουν από τον έκτακτο μηχανισμό.

Τραπεζικές πηγές εμφανίζονται καθησυχαστικές, εκτιμώντας πως η ΕΚΤ σήμερα δεν θα σφίξει τα «λουριά» του ELA πιέζοντας περαιτέρω τις συνθήκες ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Το BBC αναφέρει ότι «μια συμφωνία είναι κοντά και θα βασιστεί στο προσχέδιο Μοσκοβισί που διέρρευσε τη Δευτέρα», ενώ επισημαίνει ότι «η συμφωνία θα δώσει στην Ελλάδα 4-6 μήνες χρηματοδότηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κρατάει ένα μέρος από το μανιφέστο του και συνεχίζει να πορεύεται με ένα μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα».

Keywords
Τυχαία Θέματα