ΚΑΙΡΟΣ: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια από Δευτέρα

22:26 8/2/2015 - Πηγή: BankWars

Νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από Δευτέρα σε όλη τη χώρα, με θυελλώδεις ανέμους και χιόνια.

Θα πέσουν χιόνια και στα πεδινά. Ενδεικτικά, η θερμοκρασία στα κεντρικά δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς κελσίου, στα βόρεια τους 3 και στα Δυτικά τους 6 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν 9-10 μποφόρ.

Την Τρίτη θα συνεχιστεί η σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια στα πεδινά, ενώ χαρακτηριστικό της επιδείνωσης είναι ότι στην Ήπειρο η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά τους -4 βαθμούς κελσίου.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Προβλήματα

στην κυκλοφορία των οχημάτων έχουν προκαλέσει οι κατολισθήσεις, στις δημοτικές ενότητες Αποδοτίας και Πλατάνου του δήμου Ναυπακτίας.

Λόγω των κατολισθήσεων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις περιοχές Γραμμένη Οξυά, Λεύκα, Μανδρινή και Παλεναίχωρου.

Καταγράφεται επίσης υποχώρηση της στάθμης των νερών του ποταμού Αχελώου, ενώ στη γέφυρα Τέμπλας απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων άνω των 3,5 τόνων και η κυκλοφορία διεξάγεται από τη γέφυρα της Τατάρνας.

Λόγω των χιονοπτώσεων στην Αχαΐα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων από την κοινότητα Περιστέρα της Αιγιαλείας προς το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Ακόμη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στο 15ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αιγίου- Καλαβρύτων, στη θέση Πυργάκι, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα