Γ. Βαρουφάκης: Καμία σύγκρουση με την Ε.Ε.

21:45 8/2/2015 - Πηγή: BankWars

[UPD] «Καμία σύγκρουση» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς αν μετά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης η χώρα μπαίνει σε τροχιά σύγκρουσης με την Ε.Ε..

«Καμία σύγκρουση, συζήτηση και διαβούλευση, όπως κάνουμε πάντα στην ευρωπαϊκή οικογένεια», είπε ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα δημοσιογράφων οι οποίοι τον περίμεναν το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα ότι σε περίπτωση ρήξης με τους

δανειστές, πρέπει να ερωτηθεί ο λαός, ο κ. Βαρουφάκης αρκέστηκε να πει «μην προτρέχετε».

TO ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

“Mπορεί να πέσει πολύ ξύλο στο Eurogroup”

«Παίζουμε με ανοιχτά χαρτιά, δεν κάνουμε καμία μπλόφα» είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, και ενώ αναφερόταν στο επικείμενο Eurogroup της Τετάρτης στις Βρυξέλλες.

«Ειναι στο χέρι των Ευρωπαίων τι θα κάνουν, εμείς έχουμε ξεκάθαρες θέσεις», τόνισε ο υπουργός σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση που εξελίσσεται.

Δήλωσε ότι είναι έτοιμος για τη συζήτηση της Τετάρτης, εμφανίστηκε δε συγκρατημένα αισιόδοξος για τη μάχη αυτή, αν και έδειξε να συμμερίζεται τις επισημάνσεις των δημοσιογράφων ότι «μπορεί να πέσει πολύ… ξύλο στη συνεδρίαση αυτή», λόγω και της παρουσίας της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα