Ιταλία: Επάνοδος Μ.Ρέντσι στην ηγεσία των Δημοκρατικών με 73%

08:11 1/5/2017 - Πηγή: BankWars

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι επανεξελέγη την Κυριακή επικεφαλής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (PD), συγκεντρώνοντας πάνω από το 73% των ψήφων του ενός περίπου εκατομμυρίων μελών και φίλων που πήγαν να ψηφίσουν. Σε ό,τι αφορά τους άλλους δυο υποψήφιους, ο υπουργός δικαιοσύνης Αντρέα Ορλάντο λαμβάνει έως τώρα ποσοστό 18% και ο περιφερειάρχης της Απουλίας Μικέλε Εμιλιάνο γύρω στο 7%.

“Σήμερα ήταν γιορτή της Δημοκρατίας”, δήλωσε ο Ματτέο Ρέντσι. “Η σχέση μας αυτή με τον λαό αποτελεί και την μοναδικότητά μας”, δενώ πρόσθεσε ότι “η εναλλακτική στον λαϊκισμό και

στη γραφειοκρατία είναι η Δημοκρατία”. Επανάλαβε δε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να ζητά μια Ευρώπη πιο αλληλέγγυα και να προτείνει ουσιαστικές εναλλακτικές.

“Θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να μπορεί να αντιπροσωπεύει πραγματικά τους πολίτες της”, είπε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός .
Αναμένεται να διαπιστωθεί τώρα αν ο Ρέντσι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση του Πάολο Τζεντιλόνι ή αν θα αυξήσει την πίεση με στόχο να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα