Πρωτομαγιά: Οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας – Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

08:01 1/5/2017 - Πηγή: BankWars

Εργατική Πρωτομαγιά: Πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα έχουν προγραμματίσει σήμερα τα συνδικάτα.

-ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ καλούν στους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Όπως επισημαίνουν τα συνδικάτα η φετινή απεργία

της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα.

–Στο Σύνταγμα στις 10:30 το πρωί έχει προγραμματίσει συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

-Στο Μουσείο θα συναντηθεί η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

–Η Λαϊκή Ενότητα συνδιοργανώνει συγκέντρωση με φορείς και συλλογικότητες των Παλαιστινίων, στη γωνία Χαλκοκονδύλη και Πατησίων στις 10:30 το πρωί και εν συνεχεία πορεία στην Ισραηλινή πρεσβεία.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν και νέα 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 17 Μαΐου. Οι επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς που συμμετέχουν στην απεργία δήλωσαν ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση αιφνιδιάσει και φέρει νωρίτερα τα μέτρα για ψήφιση, η ημερομηνία της απεργίας θα επανακαθοριστεί.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.00 το πρωί συλλογικότητες και φορείς της Αριστεράς απευθύνουν κάλεσμα στην Καμάρα.

• Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

• Την ίδια ώρα, Λαϊκή Ενότητα, ΣΕΚ και ΟΚΔΕ καλούν σε συγκέντρωση στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας.

• Το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλεί στις 10:30 το πρωί μπροστά στο Ε.Κ.Θ. και στην κατάθεση στεφάνων που θα ακολουθήσει, στο μνημείο του Εργάτη.

ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

–Ακινητοποιημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα παραμείνουν τα τρόλεϊ και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

-Τα πλοία είναι δεμένα στα λιμάνια.

• Τα λεωφορεία θα κινηθούν μεταξύ 9.00 και 21.00, καθώς οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας.

• Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα λειτουργήσει μετά τις 8 το πρωί, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ συμμετέχουν με στάση εργασίας, νωρίτερα.

• Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό και το τραμ. Ωστόσο, τα δρομολόγια του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα,

Keywords
Τυχαία Θέματα