ΙΤΑΛΙΑ – ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ναυάγιο με μετανάστες – Τουλάχιστον 14 οι νεκροί

Δέκα τέσσερις είναι μέχρι αυτή τη στιγμή οι νεκροί του ναυαγίου σαπιοκάραβου που σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα περίπου εκατό ναυτικά μίλια νότια του ιταλικού νησιού Λαμπεντούζα.

Τα πλοία Σίριο και Γκρεκάλε, του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, με την βοήθεια ταχύπλοων της ακτοφυλακής και εμπορικών πλοίων, συνεχίζουν να περισυλλέγουν ναυαγούς.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι στο σαπιοκάραβο επέβαιναν περίπου τετρακόσιοι μετανάστες, προερχόμενοι από την Λιβύη και ότι μέχρι αυτή την στιγμή διασωθεί – στα πλαίσια

της παροχής βοήθειας, όπως προβλέπει η ανθρωπιστική επιχείρηση Mare Νostrum – πάνω από διακόσιοι.

Όπως μεταδίδει η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, ο απολογισμός των θυμάτων δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί οριστικός.

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Νέο ναυάγιο με μετανάστες στα ανοικτά της Σικελίας σημειώθηκε τη Δευτέρα.

Στη βάρκα επέβαιναν 400 άτομα, όπως μεταδίδουν το τηλεοπτικό δίκτυο SKYTV24, όταν αυτή βυθίστηκε στη Λαμπεντούζα, το μικρό νησάκι της Σικελίας που αποτελεί σταθμό για τους παράνομους μετανάστες που θέλουν να εισέλθουν στην Ευρώπη από αυτή την οδό.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ακόμα πως δεκάδες πτώματα έχουν ανασυρθεί, ενώ το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA μεταδίδει πως έχουν διασωθεί 200 άτομα μέχρι στιγμής.

Όπως μετέδωσε το Ansa, πολλά πλοία του ιταλικού πολεμικού ναυτικού που συμμετέχουν στην επιχείρηση Mare Nostrum και εμπορικά πλοία έχουν σπεύσει στην περιοχή.



Original article: ΙΤΑΛΙΑ – ΤΡΑΓΩΔΙΑ: Ναυάγιο με μετανάστες – Τουλάχιστον 14 οι νεκροί.

Keywords
Τυχαία Θέματα