Γ. Σταθάκης – ΣΥΡΙΖΑ: Αδύνατον να επαναφέρουμε τους μισθούς – Υπό όρους θα αυξηθεί ο κατώτατος

“Δεν υποσχόμαστε επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, διότι αυτό είναι αδύνατο”, δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο “Βήμα FM” ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Ιεραρχώντας τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως το κόμμα του θα επαναφέρει τους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις, αφού διορθώσει πράγματα στην οικονομία, “αλλάζοντας την πολιτική στην οικονομία και βάζοντάς τη σε μία τροχιά ανασυγκρότησης”.

“Για

κάποια από αυτά θα χρειαστεί ελάχιστος χρόνος, των πρώτων εβδομάδων ενώ για άλλα μέτρα θα χρειαστούν έξι μήνες ή ένα χρόνο”, υποστήριξε.

Παράλληλα έθεσε όρους για την επαναφορά του κατώτατου μισθού, διευκρινίζοντας πως δεν αφορά όλους τους εργαζόμενους, αλλά “μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια”.

Ειδικά τις καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ διευκρίνησε ότι θα τις προσλάβουν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Πρόσθεσε δε ότι “οι οργανικές θέσεις θα επανέλθουν με κοινωνικά κριτήρια. Δεν θα ξαναφτιάξουμε οργανισμούς, αλλά θα πρυτανεύσει η κοινωνική ανάγκη, με συγκεκριμένα κριτήρια που αφορούν και το θέμα των καθαριστριών και των φυλάκων”.

Original article: Γ. Σταθάκης – ΣΥΡΙΖΑ: Αδύνατον να επαναφέρουμε τους μισθούς – Υπό όρους θα αυξηθεί ο κατώτατος.

Keywords
Τυχαία Θέματα