ΙΤΑΛΙΑ – ΓΚΡΙΛΟ: Η Ιταλία δεν θα έχει το τέλος της Κύπρου, αλλά της Ελλάδας!

09:19 8/4/2013 - Πηγή: BankWars

«Η Ιταλία δεν θα έχει το τέλος της Κύπρου αλλά μπορεί να έχει το τέλος της Ελλάδας», εκτιμά ο επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων» Μπέπε Γκρίλο.

Ο ιταλός ηθοποιός και πολιτικός γράφει στο ιστολόγιό του πως «όσα εκτυλίχθηκαν στην Κύπρο διαψεύδουν για μία ακόμη φορά αυτά που υποστηρίζουν οι ιταλικές τράπεζες, οι δημοσιογράφοι, που μιλούν

άσκοπα για καταπολέμηση του ρευστού χρήματος, σαν να πρόκειται για υπεράσπιση του πολιτισμού».

«Πρόκειται για ψεύδη, διότι κανένα άλλο μέσο πληρωμής δεν προσφέρει ίδια προστασία και εγγυήσεις σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα διάθεσης όπως το ρευστό χρήμα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έστειλε στην Κύπρο πέντε δισεκατομμύρια ευρώ σε χαρτονομίσματα, όχι σε πιστωτικές κάρτες», σημειώνει ο κ. Γκρίλο.

Στην παρέμβασή του μέσω διαδικτύου υπογραμμίζει ακόμη ότι η «έκβαση της υπόθεσης στην Κύπρο επιβεβαίωσε τη βούληση να προστατευθούν οι καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ, που είναι και το όριο μέχρι το οποίο υπολογίζεται η περιορισμένης έκτασης αποταμίευση».

Εκτιμά ωστόσο ότι «σε περίπτωση πτώχευσης της Ιταλίας θα ήταν πολύ δύσκολο- αν όχι αδύνατον- να προστατευθούν όλες οι καταθέσεις των πολιτών μέχρι το ποσό αυτό, διότι είναι πάρα πολλές».

Ο επικεφαλής του κινήματος «Πέντε Αστέρων» υποστηρίζει ακόμη ότι «η Κύπρος είχε πολλές περισσότερες ομοιότητες με την Μάλτα ή με το Λουξεμβούργο παρά με την Ιταλία ή την Ισπανία».

Αντίθετα, θεωρεί ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα κοινά σημεία με την Ελλάδα, τα οποία και εντοπίζει στο «πολύ υψηλό δημόσιο χρέος, στην οικονομική κρίση και σε μια πολιτική τάξη που δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

«Ένα τέλος σαν και αυτό της Ελλάδας δεν επίκειται αλλά κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει, διότι είναι κάτι που εκ των πραγμάτων δεν αποκλείουν ούτε οι χρηματαγορές», καταλήγει ο κ. Γκρίλο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα