Ισχυρές πιέσεις την Πέμπτη στη Wall Street – Ανησυχία για τα επιτόκια

23:54 4/4/2024 - Πηγή: BankWars

Ισχυρές πιέσεις την Πέμπτη στη  Wall Street με τον Dow Jones να υποχωρεί κατά 1,35% και να χάνει 530 μονάδες, εν αναμονή των στοιχείων απασχόλησης που θα ανακοινωθούν την Παρασκευή στις ΗΠΑ. Ο S&P 500 έχασε 1,23% στις 5.147 μονάδες και o Nasdaq  1,40% στις 16.049 μονάδες.

Η πτώση αποδίδεται στις ανησυχίες για τον πληθωρισμό μετά και τη νέα άνοδο των τιμών πετρελαίου

αλλά και σε δηλώσεις αξιωματούχων σχετικά με τον πληθωρισμό και τα επιτόκια.

Ο πρόεδρος της Fed της Μινεάπολης Neel Kashkari, όταν ρωτήθηκε εάν η Fed  θα έπρεπε να μειώσει τα επιτόκια, απάντησε ότι  «εάν ο πληθωρισμός παραμείνει σταθερός, δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία περικοπή το 2024». Χαρακτήρισε τα επίπεδα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου “ελαφρώς ανησυχητικά” και σημείωσε ότι πρέπει να δει περισσότερη πρόοδο στις τιμές για να αποκτήσει εμπιστοσύνη ότι κινούνται προς τον στόχο του 2% της Fed πριν η τελευταία μειώσει το κόστος δανεισμού.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ έχει δηλώσει  την Τετάρτη ότι ενώ υπάρχει ακόμη περιθώριο για μειώσεις των επιτοκίων φέτος, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα χρειαστούν περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του 2% της τράπεζας προτού τα επιτόκια μειωθούν.

—Στα 68,9 δισ. δολάρια διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας άνοδο 1,9%. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα ανέλθει στα 67,7 δισ. δολάρια.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,36% και το 2ετές  κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,70%.

Keywords
Αναζητήσεις
ischyres-pieseis-tin-pebti-sti--wall-street--anisychia-gia-ta-epitokia.htm
Τυχαία Θέματα