ΗΠΑ: Υπό κράτηση οδηγός αυτοκινήτου που έπεσε στον φράχτη του Λευκού Οίκου

10:00 9/1/2024 - Πηγή: BankWars

Ένα άτομο συνελήφθη χθες Δευτέρα στα όρια του Λευκού Οίκου, καθώς έριξε το αυτοκίνητο που οδηγούσε στον φράχτη του ιστορικού κτιρίου, όπως γνωστοποίησαν οι μυστικές υπηρεσίες, τα στελέχη των οποίων είναι επιφορτισμένα με την προστασία των κορυφαίων Αμερικανών κρατικών αξιωματούχων.

«Λίγο πριν από τις 18.00 (σ.σ. τοπική ώρα, 01.00 τα ξημερώματα σήμερα ώρα Ελλάδας) όχημα έπεσε πάνω σε εξωτερική πύλη στο κτιριακό συγκρότημα του Λευκού Οίκου» ανέφερε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας Άντονι Γκουλιέλμι,

μέσω X (του πρώην Twitter), προσθέτοντας: «Ο οδηγός τέθηκε υπό κράτηση και διενεργούμε έρευνα για την αιτία και τον τρόπο που έγινε η σύγκρουση».

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν βρισκόταν στο κτίριο όταν εκτυλίχθηκε το συμβάν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής αν επρόκειτο για απλό ατύχημα ή απόπειρα επίθεσης εναντίον του κτιρίου, στο κέντρο της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Ουάσινγκτον.

Η αστυνομία απομάκρυνε το όχημα και ο οδηγός παραμένει υπό κράτηση καθώς η έρευνα συνεχίζεται, όπως τόνισε ο Γκουλιέλμι.

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-ypo-kratisi-odigos-aftokinitou-pou-epese-ston-frachti-tou-lefkou-oikou.htm
Τυχαία Θέματα