Άνοδος στη Wall Street – “Απηύδησε” και ο Ρουμπινί που ανακάλεσε τις προβλέψεις του

23:35 8/1/2024 - Πηγή: BankWars

Κέρδη στη Wall Street εν αναμονή του πληθωρισμού στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη και που σε συνδυασμό με τις τιμές  παραγωγού που θα ανακοινωθούν  την Παρασκευή, αναμένεται να δώσουν στίγμα για την διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής από τη Fed στους προσεχείς μήνες.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,58%  στις 37.683 μονάδες, ο S&P 500 κατά 1,41% στις 4.763 μονάδες και o Nasdaq κατά 2,2% στις 14.843 μονάδες.

—-H

μετοχή της Boeing έχασε 8,1% μετά την προσωρινή καθήλωση δεκάδων αεροσκαφών Boeing 737 Max 9 για επιθεώρηση μετά το “συμβάν” με την Alaska Airlines

—Ο Νουριέλ Ρουμπινί παραδέχθηκε ότι ήταν λανθασμένη η πρόβλεψη του ότι η οικονομία των ΗΠΑ και η παγκόσμια οικονομία θα εισέρχονταν σε ύφεση. Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο Marketwatch επισημαίνει μεταξύ άλλων:  «Ο πτωτικός αλλά επίμονος πληθωρισμός υποδήλωνε ότι η νομισματική πολιτική θα γινόταν πιο σφιχτή προτού υπάρξει μια ταχεία χαλάρωση μόλις χτυπούσε η ύφεση. Οι χρηματιστηριακές αγορές θα κινούνταν χαμηλότερα και οι αποδόσεις των ομολόγων θα παρέμεναν υψηλές. Αντίθετα, συνέβη κατά κύριο λόγο το αντίθετο. Ο πληθωρισμός μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο, η ύφεση αποφεύχθηκε, οι χρηματιστηριακές αγορές ανέβηκαν και οι αποδόσεις των ομολόγων μειώθηκαν μετά την άνοδο».

Όπως αναφέρει, το βασικό σενάριο για πολλούς, αν και όχι όλους, τους οικονομολόγους και αναλυτές για το 2024 είναι ότι θα υπάρξει «ομαλή προσγείωση»

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ υποχώρησε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,99% και το 2ετές κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,34%.

Keywords
Αναζητήσεις
anodos-sti-wall-street--apiydise-kai-o-roubini-pou-anakalese-tis-provlepseis-tou.htm
Τυχαία Θέματα