ΗΠΑ: Σε υψηλό πέντε ετών η ζήτηση χρυσών νομισμάτων

16:47 1/5/2013 - Πηγή: BankWars

Στο υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2009 αυξήθηκαν οι πωλήσεις χρυσών νομισμάτων από το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ, μετά την υποχώρηση της τιμής του μετάλλου στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών τον Απρίλιο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πωλήσεις τον περασμένο μήνα ανήλθαν στις 209.500 ουγγιές, από 62.000 ουγγιές τον Μάρτιο. Τον Δεκέμβριο του 2009 είχαν πουληθεί συνολικά 231.500 ουγγιές. Στο μεταξύ, οι πωλήσεις ασημένιων

νομισμάτων αυξήθηκαν στις 4,2 εκατ. ουγγιές, από 3,36 εκατ. ουγγιές το Μάρτιο.

Η ζήτηση για χρυσά νομίσματα αυξήθηκε παντού, από το νομισματοκοπείο της Αυστραλίας, έως και αυτό της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ, στον απόηχο της βουτιάς των futures του χρυσού κατά 13% μέσα σε δύο ημέρες στις 15 Απριλίου. Τα συμβόλαια του χρυσού σημειώσαν πτώση 7,8% τον περασμένο μήνα και εισήλθαν σε bear market καθώς ορισμένοι επενδυτές έχασαν την πίστη τους στο ρόλο του μετάλλου ως μέσου αποθήκευσης αξίας. Σύμφωνα με στοιχεία του Νομισματοκοπείου του Περθ, η ζήτηση εκτινάχθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών μετά την πτώση των τιμών, ενώ το εργοστάσιο παρέμεινε ανοικτό όλο το Σαββατοκύριακο προκειμένου να ανταποκριθεί στις παραγγελίες.

“Ο κόσμος συρρέει για να αγοράσει χρυσό σε φυσική μορφή”, σχολιάζει ο Todd Dutkevitch, διευθυντικό στέλεχος της American Bullion. “Η πτώση της τιμής ώθησε πολλούς αγοραστές να επενδύσουν σε χρυσό”.

Στις 23 Απριλίου, το Νομισματοκοπείο των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τις πωλήσεις χρυσών νομισμάτων που ζυγίζουν 1/10 της ουγγιάς, καθώς η ζήτηση υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα