ΗΠΑ-ΚΙΝΑ: Οι σχέσεις στον σωστό δρόμο λέει ο Μπάιντεν– Η συνάντηση με Σι

Οι σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα έχουν πάρει «τον σωστό δρόμο» μετά την επίσκεψη που έκανε στο Πεκίνο ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, ο Άντονι Μπλίνκεν, στο Πεκίνο, έκρινε χθες Δευτέρα ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπλίνκεν «έκανε εξαίρετη δουλειά» κατά την επίσκεψη αυτή, την πρώτη που έκανε επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην κινεζική πρωτεύουσα από το 2018, είπε ο κ. Μπάιντεν σε δημοσιογράφους έπειτα από εκδήλωση για το κλίμα στην Καλιφόρνια. «Είμαστε στον σωστό δρόμο», πρόσθεσε.

Κλείνοντας

την πρώτη επίσκεψη Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Κίνα εδώ και πέντε χρόνια, ο Αντονι Μπλίνκεν είχε χθες συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ. Ο Κινέζος πρόεδρος υποδέχθηκε τον υψηλό φιλοξενούμενό του στην καρδιά του Πεκίνου, στη Μεγάλη Αίθουσα του Λαού που βρίσκεται στην πλατεία Τιενανμέν και στην οποία γίνονται παραδοσιακά δεκτοί μόνο αρχηγοί κρατών.

«Οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν πρόοδο και κατέληξαν σε συμφωνία για ορισμένα ζητήματα. Αυτό είναι πολύ καλό», δήλωσε ο Σι, χωρίς να δώσει περισσότερες επεξηγήσεις.

Μπλίνκεν: Οι ΗΠΑ και η Κίνα θέλουν να σταθεροποιήσουν τις σχέσεις τους

Keywords
Αναζητήσεις
ipa-kina-oi-scheseis-ston-sosto-dromo-leei-o-bainten-i-synantisi-me-si.htm
Τυχαία Θέματα