Ο ΣΥΡΙΖΑ, η παραίτηση, η «πρόβα» νέου αρχηγού και η σημαντική πτώση ποσοστών

06:45 20/6/2023 - Πηγή: Emea.gr

Ήταν που ήταν στραβό το κλίμα στην Κουμουνδούρου, το «έφαγαν» και οι… συνιστώσες.

Όσο πλησιάζουμε στις κάλπες και βγαίνουν στην επιφάνεια «μυστικές» δημοσκοπήσεις που διενεργούνται από κόμματα, τόσο αυξάνονται τα πρόσωπα που μιλάνε για αλλαγή στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στελέχη στην Κουμουνδούρου, που γνωρίζουν πολύ καλά τα όσα διαδραματίζονται εντός του κόμματος, υπογραμμίζουν ότι «κάποιοι κρατούν με

νύχια και με δόντια τον Αλέξη Τσίπρα, για να μην παραιτηθεί πριν από τις εκλογές στις 25 Ιουνίου».

Και αυτό, διότι και ο ίδιος ο πρόεδρος, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις, αλλά και το αρνητικό κλίμα εντός και εκτός κόμματος, θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια προς μια νέα μεγάλη ήττα.

Κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασκούν έντονη κριτική, σημειώνοντας πως η πολιτική που ακολουθεί το κόμμα και κατά τη διάρκεια της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης, δεν πείθει τους πολίτες, καθώς δεν υπάρχει «όραμα» και «προοπτική».

Και η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του παρουσιάζεται προβληματισμένος και υποτονικός.

«Δεν θυμίζει σε τίποτα τον ηγέτη που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», λένε χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου.

Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που δεν αποκλείουν το γεγονός να έχουμε εξελίξεις ακόμη και το βράδυ των εκλογών, εφόσον το κόμμα κινηθεί στο 16% με 18%, που του δίνουν νέες δημοσκοπήσεις.

Πάντως, ακόμη και εάν διατηρήσει τα ποσοστά που έλαβε στις 12 Μαΐου, θεωρείται από πολλούς πολύ δύσκολο, ο Αλέξης Τσίπρας να παραμείνει στην θέση του.

Οι λύσεις, σε αυτή την περίπτωση για τον πρόεδρο, είναι οι εξής δύο: είτε παραιτείται, είτε προκηρύσσει εσωκομματικές εκλογές και αφήνει τη βάση του κόμματος να αποφασίσει για το μέλλον στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σημειωθεί, ότι ήδη έχουν αρχίσει οι παρασκηνιακές διεργασίες από υποψήφιους μνηστήρες για τη θέση του αρχηγού.

Η όλη υπόθεση εμπεριέχει έντονο άρωμα γυναίκας, ενώ δεν λείπουν και οι φωνές που προτείνουν παλαιά έμπειρα στελέχη.

«Τα πάντα ρει»… εντός ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Αναζητήσεις
o-syriza-i-paraitisi-i-prova-neou-archigou-kai-i-simantiki-ptosi-pososton.htm
Τυχαία Θέματα