ΗΠΑ: Η Ελλάδα να συνεργαστεί με ΕΕ – ΔΝΤ για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις

Την άποψη πως «η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με τα κράτη της Ευρώπης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο» για να αντιμετωπιστούν διαρθρωτικά ζητήματα της οικονομίας αλλά και για να διασφαλιστεί η συμμετοχή της στην Ευρωζώνη» εξέφρασε ο Ben Rhodes, σύμβουλος του Λευκού Οίκου σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Στον απόηχο της συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ,

Barack Obama και της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel, ο Rhodes υποστήριξε επιπλέον ότι «έχουμε πει ότι πρέπει να υπάρχει ένα μονοπάτι για την ανάπτυξη που θέλαμε να δούμε, είναι μια διπλή επικέντρωση, τόσο όσο αφορά τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως επίσης και ένα σχέδιο για επιστροφή στην ανάπτυξη για την Ελλάδα».

«Πιστεύουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί καλύτερα εντός της Ευρωζώνης» τόνισε ο Rhodes, αναφέροντας πως «υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες, που θα προέρχονται από κάθε είδους αστάθεια ή διάσπαση στο εσωτερικό της Ευρωζώνης».

Σύμφωνα με τον Rhodes κατά την χθεσινή συζήτηση ObamaMerkel, «στο επίκεντρο (της συζήτησης) ήταν πώς προχωρούμε στο ευρωπαϊκό σχέδιο, αντί να κινούμαστε μακριά από αυτό».

«Αυτό μπορεί να γίνει κατά τρόπο που να λαμβάνει υπόψη τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να πραγματοποιηθούν, αλλά και να προσφέρει επίσης στον Ελληνικό λαό το μονοπάτι της ανάπτυξης, έτσι ώστε να έχουν κάποιες ανοιχτές προσδοκίες ότι ο οικονομικός πόνος που έχουν υποστεί οδηγεί σε ένα καλύτερο μέλλον και σε μεγάλες οικονομικές ευκαιρίες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Rhodes.

Keywords
Τυχαία Θέματα